RIPOSTER

Dráma a magyar gyárban: lúg ment a szemébe, kórházba került a dolgozó

Az alkalmazottat a győri kórházba vitték, ahol még mindig bent tartják megfigyelésre.
  • Szerző: Ripost

A győri Petz-kórházban kezelik azt a tejgyári dolgozót, akinek lúg ment a szemébe. A mosonmagyaróvári Óvártej Zrt. már akkor közölte, hogy „a védőeszközök a dolgozók rendelkezésére állnak". Az azóta lezárt ellenőrzés megállapította: az alkalmazott nem viselte a cég által biztosított, a munkavégzés helyén elérhető védőszemüveget, arcvédőt, vegyszerálló kesztyűt és kötényt.

A tejgyár korábban leszögezte, hogy dolgozóik minden esetben a törvényileg előírtaknál szigorúbb munkavédelmi oktatásban részesülnek, amit rendszeresen számon is kérnek rajtuk.  A kormányhivatal a Kisalföld megkeresése alapján az ügy kivizsgálását ígérte, mert a történtekről korábban nem kaptak bejelentést.

Az augusztus 8-án megkezdett ellenőrzés csütörtöki eredményei szerint a dolgozó a munkavégzés közben nem viselte a cég által biztosított védőfelszerelést.

A sérült meghallgatási jegyzőkönyve, az osztályos orvos és a munkáltató képviselőjének nyilatkozata szerint a munkabaleset nem minősül súlyosnak. A korábbi hírekkel ellentétben nem károsodtak súlyosan a dolgozó szemei, csak megfigyelés miatt tartják a kórházban.

A hatóság tájékoztatása szerint amennyiben a munkabaleset – hivatalos orvosi szakvélemény alapján is – nem minősül súlyosnak, a foglalkoztató nem követett el mulasztást azzal, hogy nem jelentette a munkavédelmi hatóságnak a munkabalesetet.

És ezeket olvastad már?