RIPOSTER

A mentők se hittek a szemüknek, így menekült meg a Tiszán ragadt férfi

A mentők éppen az állomásra tartottak visszafelé, amikor szerdán megpillantották az uszadékfák tetején a férfit.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem tudni, honnan jött, nem tudni, hová tartott, mint ahogyan azt sem, hogyan kerülhetett a Tisza vizén úszó szemétsziget kellős közepére az a férfi, aki csak a szerencsének köszönheti, hogy még él.

"A klinikáról a mentőállomásra tartó mentőegység szerda hajnalban észlelte a Tiszában lévő uszadékot, amelynek a tetején megpillantottak valakit" – idézte fel a történteket Hangai József, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

"Azonnal megálltak, ám akkor még nem volt hozzáférhető, több méterre a parttól sodródott. Nyugtatták őt, hogy maradjon mozdulatlan, hiszen eléggé instabil volt az uszadék" – tette hozzá a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy a férfi végig eszméleténél volt, enyhe kihűlés jeleit mutatta, megfigyelésre a közeli kórházba szállították.

A víz felszínen sodródó embert a katasztrófavédők mentették ki az uszadék fogságából. "Hajnalban érkezett a bejelentés az esetről, ahová a szegedi hivatásos egységek érkeztek. Kollégáim dugólétra, kötél és egy speciális mentődeszka segítségével húzták ki a férfit, majd adták át a mentőknek" – árulta el Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem szóvivője a Blikknek.

A pórul járt férfi csak a szerencsének köszönheti, hogy nem a gyászhírekbe került be, amikor feltehetően egy átmulatott éjszaka után szárazföldnek vagy stégnek nézhette a víz tetején úszkáló, a part vonalánál éppen megakadt hordalékot.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nem indított eljárást az ügyben, mint mondták, de biztonsági intézkedésként közreműködtek az érintett kórházba szállításában.

címkék: