Létrehozva: 2021.12.30.

Több mint 40 százalékos a háziorvosok bérnövekedése

Jelentősen emelkedik a háziorvosi és fogorvosi praxisokban elérhető orvosi bértámogatás összege 2022. január 1-től. Az emelkedés mértéke a praxisközösségek kategóriáiban 2020-hoz képest meghaladja a 40%-ot, és ezen felül a bért terhelő közterhek is csökkennek- írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Kormány 2010-től kezdődően kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, mindezt jól tükrözi, hogy a legnagyobb arányú bérnövekedés ebben az ágazatban zajlott.

 

Egy háziorvosi praxis átlagos havi bevétele 2010-ben 867 000 forint volt, az idei évben pedig már a háziorvosi, szakdolgozói bértámogatást követően a háziorvosi praxis átlagos havi bevétele 2 626 000 forint körül alakul.

 

Az egészségügyi béremelés kiterjedt a háziorvosokra is. A finanszírozási rendeletben szereplő orvosi bértámogatás teljes összege akkor illeti meg az érintett háziorvosi és fogorvosi szolgáltatókat, ha az orvost heti 40 órában foglalkoztatják és a növekedés mértéke attól is függ, hogy a doktor szorosabb vagy lazább praxisközösséget vállal.

 

2022 január elsejétől a háziorvosi és fogorvosi praxisokban a szakdolgozók bére is emelkedik. A szakdolgozók bérfejlesztésben részesülnek és az ehhez szükséges fedezettel a praxisok finanszírozása is megemelkedik.

 

A 2021-es évhez képest háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátásra több mint 75 %-kal, fogászati ellátásra több mint 93 %-kal magasabb összeget kíván a Kormány fordítani 2022-ben.

 

A Magyar Falu Program keretében az 5000 lélekszám alatti településeken 2019 és 2021 között 541 orvosi rendelő újult meg, több mint 12 milliárd forint értékben. Orvosi eszközök fejlesztésére 1708 nyertes pályázatot támogatott a program 4 milliárd forint értékben. Így a Magyar Falu Program keretében összesen 16,1 milliárd forint értékben újultak meg a magyar vidék háziorvosi rendelői. 6 milliárd forint értékben orvosi szolgálati lakások épültek.

 

A nemzeti kormány kiemelt célja, hogy az egészségügyi dolgozók megkapják a megérdemelt társadalmi és anyagi elismerést, hogy biztosítottak legyenek számukra a megfelelő munkakörülmények.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szentkirályi Alexandra: Az első csata megnyerve! - fotó

origo.hu

Napokra van a teljes ukrán összeomlás

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

magyarnemzet.hu

Óriási doppingbotrány miatt magyar úszók olimpiai helyezése is változhat

life.hu

Victoria Beckham a férje hátán távozott a százmilliós szülinapi partijáról - Fotók

hirtv.hu

Magyar Péter egyesületének székhelykapcsolatai is Bajnaihoz vezetnek

origo.hu

Ilyen szánalmasan menekül Magyar Péter a kérdések elől - videó

mindmegette.hu

Komoly baj lehet, ha nem figyelsz a mobilodra – ezeket kerüld el, ha nem szeretnéd, hogy fölrobbanjon

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-