3 éve

Elszabadult vadállat okozott rémületet egy magyar családban

Sajnos még mindig gyakori, hogy a karácsonyra kapott kutyákat, macskákat, sõt a hüllõket és kétéltûeket is kidobják. De az is elõfordul, hogy a helytelen tartás miatt az állatok szöknek meg. Legutóbb is profi vadállatbefogót riasztottak egy rémült családhoz!

A felelőtlen karácsonyi állatajándékozással kapcsolatos témáról rengeteget hallanak és olvashatnak az emberek, – és bár megannyi figyelmet kap ez a téma a különböző közösségi oldalakon is – még mindig előszeretettel vásárolnak kisállatot ajándékba.

Éppen a hétvégén kaptam egy riasztást. Egy karácsonyra kapott gabonasikló szökött ki a terráriumából, amit napokig nem találtak meg, ezért kérték a segítségemet

– elevenítette fel a %RIPOST%-nak Both Zoltán, akinek a helyszínen hamar kiderült, hogy az állatkereskedő a sikló tartására nem megfelelő és nem alkalmas terráriumot ajánlott a családnak, melynek következtében az állat ki is szabadult és napokig bujkált a lakásban.

A vadállatbefogó végül a gyermek szobájának díszléce mögött megbújva talált rá az állatra, szerencsére sértetlenül.

A szakember szerint az újdonsült gazdik a kereskedőben bízva vásárolnak meg minden eszközt, amit ajánlanak nekik, mindezt legtöbbször hivatalos papírok nélkül.

„Tény, hogy amíg kereslet van, addig kínálat is, de a kereskedők éppen annyira felelősek az állatok sorsáért, mint maguk a tartók. Sajnos, amíg csak és kizárólag az értékesítés a cél, csak aktuálisan a haszonra gondolva árusítanak állatokat, addig mindig lesznek áldozatok”

– állította a %RIPOST%-nak Both Zoltán.

A vadállatbefogó az óvodákban és iskolákban tartott előadásai során nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra. Sokat beszél arról a gyerekeknek, hogy ha már kisállat tulajdonosok lettek, hogyan gondoskodjanak azok életéről, miként tartoznak felelősséggel irántuk. Tanácsot ad nekik, hogyan válasszák ki az adott fajt, mert a család életvitele nagyban meghatározza azt, hogy milyen kisállatnak lehet boldog élete közöttük.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!