Létrehozva: 2017.09.05.

Könnyebb lesz reális áron megbízható szakit találni

Legalább egymillió forint értékû felelõsségbiztosítást követel meg egy új kormányrendelet a villany- és vízszerelõktõl, azt garantálva ezzel, hogy elrontott munka esetén a biztosító fizeti a kárt. A kontároktól azonban ez sem véd: csak az érezheti magát biztonságban, aki szerzõdést köt, számlát kér.

Szeptember elsején lépett életbe az a kormányrendelet, miszerint a víz- és villanyszerelőknek legalább egymillió forint értékű felelősségbiztosítással kell rendelkezniük. Bár a jogszabály csak az energiahálózatra csatlakozást kiépítő villanyszerelőkre, valamint a víz- és csatornabekötést végző vízszerelőkre vonatkozik, vélhetően rengetegen kötnek biztosítást annak reményében, hogy kapnak ilyen nagyobb megrendelést. Mostantól érdemes olyan szakembert keresni, aki rendelkezik biztosítással.

"Nálunk nagy az érdeklődés. Az egymillió forint értékű felelősségbiztosítás évente 35-70 ezer forintba kerül, vagy a cég nettó éves árbevétele alapján határozza meg a biztosító" – tudta meg a %RIPOST% Kiss Bélánétól, a Korrekt Partner Alkusz Biztosító Kft. szakmai vezetőjétől.

"A biztosítás, ha egyszer megkötötték, nemcsak a hálózat bekötésre érvényes, hanem a szakember minden munkájára, a szolgáltatásból eredő károkra is.

Mondunk egy példát: ha a villanyszerelő rosszul kötötte be az áramot, és emiatt zárlat vagy tűz keletkezik, vagy a vízszerelő nem a fagyhatárnak megfelelő mélységben rakta le a csöveket, emiatt azok elfagynak, ha a vízszerelő hibás szerelése miatt elárasztja a lakást a víz, ilyen esetekre vonatkozik ez a felelősségbiztosítás. A károsultnak először a szakemberrel kell felvennie a kapcsolatot, elkérni tőle a biztosító nevét és a kötvényszámot. A szerelő érdeke is, hogy ezeket kiadja, hiszen a biztosító helyette állja a kárösszeget. A biztosító kárszakértője felméri a kárt, ha szükséges, további szakvéleményt is beszerez, például tűzesetnél a tűzoltóságét. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kár a szakember hibájából keletkezett, a biztosító fizet.

A lapunk által megkérdezett szerelő szerint így is sok nyitott kérdés maradt.

Hogy mik ezek, és mire kell feltétlenül odafigyelnünk, ha szerelőt hívunk, az a %RIPOST% keddi lapszámából kiderül!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

metropol.hu

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

hirtv.hu

Vezércikk - Már nem érdekli a balliberális médiát, milyen eszement módon képes viselkedni Magyar Péter konfliktushelyzetben + videó

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-