kulcsár edina
Semmi sem szabott határt idén a versenyzõk kreativitásának a szegedi Virág Cukrászdában, ahol a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete megszavazta az idei Év Fagylaltját.
Hetven cukrászda 95 fagylaltkülönlegességgel nevezett. Az aranyérmes fagylalt, így az Év fagylaltja a balmazújvárosi Eszenyi Ferenc mascarponés túrókrém fagylaltja lett, sós karamellel.
A Centrum Fagyizó bronzérmet nyert a cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltok kategóriájában sós pisztácia ízű fagyijával, amit pirított magvakkal kínált.
És ez még nem minden! A Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese is Eszenyi Ferenc lett, aki megosztja kollégáival az Év fagylaltja receptjét, és így azt hamarosan a legtöbb cukrászdában meg lehet majd kóstolni.