Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK
Létrehozva: 2015.10.23.

Merkel egyre nagyobb bajban, elfordulnak tőle a németek

Az utóbbi idõben folyamatosan csökkent a kancellár népszerûsége. A migránsügyben képviselt politikájával nagyon sok német elégedetlen. A választók számára a pártja sem annyira szimpatikus, mint korábban.

Angela Merkel nyaka körül egyre inkább szorul a képzeletbeli hurok! Ahogy arról a %RIPOST% nemrég beszámolt, a német kancellár ellen saját párttársai szervezkedtek. A politikusok egyáltalán nem tapsoltak annak, hogy Merkel mindenki előtt kitárja a kapukat, és Németország szinte bárkit befogad.

Most pedig itt az újabb pofon! A Forschungsgruppe friss felméréséből ugyanis az derül ki, hogy a németek többsége nem támogatja a megengedő migránspolitikát. Ennek megfelelően csökkent a Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) támogatottsága. Régen volt példa arra, hogy a párt népszerűsége 40 százalék alá zuhanjon. Most ez is megtörtént.

Ezzel együtt a kancellár személyes támogatottsága is visszaesett. Az ok egyszerű: a németek 48 százaléka teljesen elutasítja Merkel migránspolitikáját.  Egy másik felmérés szerint októberben már a lakosság 54 százaléka aggódik a menekülthelyzet miatt.

Oda a szólásszabadság?

És ami ennél is érdekesebb: a felnőtt lakosság 43 százaléka úgy gondolja, hogy Németországban az emberek nem mondhatják el szabadon a véleményüket a menekülthelyzetről.

A Bild már egy hete arról írt, hogy a németeknél egyértelműen a küszöbön van egy nagyon komoly belpolitikai válság, ami végső esetben akár kormányváltáshoz is vezethet. Ezzel Merkel belebukna a saját maga által felállított csapdába, vagyis a migránsáradat rossz kezelésébe.

Merkel pénteken Madridban azt mondta, mindenkit, aki Európába érkezik, emberi bánásmódban kell részesíteni. A kancellár szerint a háború elől menekülőket segíteni kell, hogy új otthont találjanak, de azokat, akik gazdasági okokból jönnek, vissza kell fordítani.

Közben Szlovénia irányából péntek délelőtt újabb migránshullám indult meg Németország felé.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

metropol.hu

Házasság első látásra: Enikő döntést hozott

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

mandiner.hu

„Így kell bánni a bűnözőkkel és Putyin ügynökeivel!” – íme a „toleráns” baloldal, ahogy századszor is büszkén megmutatja magát

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Figyelmeztet a rendőrség, ez az új átverés terjed!

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-