A Biden-család sötét oldala: Kábítószer és prostituáltak: új fotók

POLITIK
6 éve

Ne ríj, Bundás, majd bekenem a képedet pipamocsokkal vagy pókhálóval

Rekop György humorista írása a Ripostnak. Bloggerünk megmondja a magáét Lanzafame kispesti szerzõdtetésérõl. Pontosabban az olasz légiós múltjáról.

Davide Lanzafame újra Kispesten… Hip-hip! Most ez irónia, vagy Kispest-szurkolóként tényleg komolyan írom? Hát ez az, b*ssza meg, ilyenkor kavarognak az emberben furcsa morális kérdések.

Davide magyar szinten kiváló képességű labdarúgónak számít. Technikailag sokkal képzettebb, mint a magyar átlag, a gyorsasága magasan meghaladja a nemzeti első osztály sebességét, és a játékintelligenciája még a „white szemű” szurkolókat is megdöbbenti.

Lanzafame olasz szinten egy átlagos képességű labdarúgónak számít. Technikailag a jó képességű labdarúgókhoz tartozik, ám fejlett játékintelligenciája nem tudja ellensúlyozni a hanyag mentalitása és szorgalma okozta hiányosságokat.

És hát egy fogadási csaló! Ez az én kib*szott nagy problémám,

hogy oké, hozott a Kispestnek egy bajnoki bronzot (mert én tényleg azt mondom, hogy magasan a legjobb kvalitású külföldi játékos, aki megfordult Kispesten, de szerintem az egész országban…) de jó példa ez egy olyan klubnál, amely az „utánpótlás-nevelésre” építette az imázsát? Lanzafame, akkor tök jól el tudott bújni itt, amíg elült a botrány, majd szépen letöltötte a büntetését, és visszahozták Hemi papáék.

De emlékszünk azért arra, amikor edzőmeccsen a pálya szélén hugyozott, vagy amikor összeveszett Martínezzel egy tizin. Ezek mind azt bizonyították akkor, hogy Davide Lanzafame nem igazán tisztelte a helyet, ahová jött. De miért is tisztelte volna? Neki ez egy falunap volt, amire ráerősített az is, hogy az otthon teljesen átlagos, de f*s mentalitású játékos Magyarországon „MVP” tud lenni. Gondolom, ilyesmit érezhettek a légiósaink Albániában a 90-es évek végén…

Na, de! Teszem fel a kérdést: nem érzi Hemingway Úr aggályosnak, hogy bundázásért elítélt játékost szerződtet, abban az időben, amikor a csapat túlnyomó többsége az akadémiájáról kikerült fiatal?

Lehet, hogy ezt én lihegem túl. Én is próbálom magam meggyőzni, hogy széllel szembe hugyozok. Megpróbálom. Beszúrom, nem sz*rozok! Ellazulok, felemelem a távirányítót, és ahogy elengedem, a gumikötelet érzem, hogy kellemes melegség járja át a testemet. Ereim gyorsan szállítják az anyagot, ami átrobbantja a vér-agy gátam, és pörög a Serie A, a Premier League, a Bundesliga. Ez az! Egy kis Ekstraklasa, holland bajnokság. A tripem a csúcsra hág. Ibra, Messi, úúúúú…

Nikolics, BL. Érzem, hogy nagyon megpörget a cucc. További flessek törnek rám! Horváth Zágreb-Split. Délszláv foci fless. Ez most „szarráteker”. Jön a magyar trip. Wi. Wilson. Wiiilssóóón!! Ajjaj, jön a rossz fless. Wilson Raj… Benkő Gábor: futball gyilkosok. Kutasi, Kenesei, Aczél… Pomper. ÁÁÁÁ. Le akarok jönni a cuccról!

Remegve guggolok a kádban, és hányok. A focitól hányok, és azoktól, akik bemocskolták ezt a szent játékot.

Davide, Isten hozott, remélem azért vagy itt, és nem nosztalgiázni jöttél…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két év börtönt is kaphat a drogos magyar énekesnő

origo.hu

A napon parkoló autóban ragadt egy egyéves kislány Dunaharasztin

borsonline.hu

Elfeledett fénykép buktatta le az időutazó nagyapát

mandiner.hu

Kritikus csapást hajtottak végre az oroszok, komoly lyukat ütöttek az ukrán védelmen

mindmegette.hu

Lejárt szavatosságú tejbe kortyoltál? Nem kell mindjárt pánikba esni

magyarnemzet.hu

Szoboszlai utolsó meccse lehet lipcsei mezben a Német Kupa mai döntője

origo.hu

Az utcán fenyegetőzött a Fekete Vonat sztárja, előkerült kétmillió forint is

travelo.hu

Videó: Ebben a városban a vonat egy emeletes lakóházon robog keresztül

ripost.hu

„Egy ekkora implantátumnál ez elkerülhetetlen” – Zalatnay Cini reagált Molnár Anikó mellműtétjére

ripost.hu

"Elvesztettem a fejem" - Lőw Zsolt teljesen kivetkőzött magából a nagy siker után

ripost.hu

Gyászol a magyar énekes, embert próbáló időszakon van túl

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-