Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.08.03.

Az első olimpiánkra készülünk kínai susiban?

Rekop György humorista írása a Ripostnak. Bloggerünk is áttért olimpia-üzemmódba. Kiakasztották a Rióba utazó magyar sportolók szerelésének feliratai és színei...

Akárki akármit mond, igenis fontos, hogy milyen szerelésben jelenünk meg az olimpián! Hogy miért? Mert bő két héten keresztül 3 milliárd ember fogja nézni a játékokat, és igen, nem csak te csinálod azt, hogy a közvetítés közben visítva röhögsz a nejlon-susi melegítős tádzsik súlyemelőn, vagy a fűszoknyában beszambázó Tonga-szigeteki ökölvívón.

Szóval, ez az egyik indok, amiért oda kellene figyelni arra, hogy miben küldjük ki a sportolóinkat a világ legnézettebb és legjelentősebb sporteseményére. Persze, mondhatja mindenki, hogy ízlések és pofonok, de szerintem a legtöbb ember egyetért abban, hogy egy ilyen eseményre nem csak kényelmesnek kell lenniük a ruháknak.

Az öltözet az első számú üzenethordozó felület, és egy külföldi néző a megjelenés alapján fogja megítélni a versenyzőt. Kérdés: ez a szerelés mit üzen rólunk a nagyvilágnak? Erre a választ most hiába várjátok tőlem, mert fogalmam sincs, hogy milyen cuccon maradt rajta a tervező, mire gondolhatott a költő…

Emlékszem, ezelőtt húsz évvel „ortodox turulista” honfitársaink egyre hangosabban emeltek szót az ellen – szerintem teljesen jogosan –, hogy miért az van ránk írva, hogy „HUNGARY”? Miért nem az, hogy „MAGYARORSZÁG”? Nos, ezt akkor azzal magyarázták, hogy ezt kérem a külföldi is el tudja olvasni.

Ezzel sem volt semmi gond, csak az idő múlásával olyan jól sikerült az egységes európai szellemiség, hogy a németek lesz*rták a „Germany-t”, és az adidasukon „Deutschland”-ra cserélték a feliratot. Nyilván a lengyeleknek eszük ágában sem volt „Poland-ozni”, ők csak POLSKA-cuccokban feszítettek. Oroszok, szerbek még csak arra sem voltak tekintettel, hogy latin betűket használjanak.

Szóval, bő tíz év késéssel mi is ki mertünk menni MAGYARORSZÁG-felirattal, szép piros-fehér-zöld melegítővel az olimpiára.

Aztán valamelyik nap megláttam az új szettet… Gálamelegítő, susi-anorák, póló... Az első pillanatban azt hittem, hogy a Kőbányai út - Hungária körút sarkán lévő 35-ös számú kínai kisáruház mutatta be a 2016-os riói unofficial „Magyar” kollekciót.

De most komolyan! A címeren és a HUNGARY feliraton kívül semmi nem utal országunkra. Ez vagy azért van, mert a legolcsóbb fazonú, és színű kollekciót választották, és csak a címert meg a feliratot kellett pluszban megrendelni. Vagy egy második verzió, amit még csak elképzelni sem tudok.

De ha van ötletetek, írjátok meg, kíváncsi vagyok, hogy én megyek-e szembe az autópályán!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási szponzori szerződést köthet a Fradi egy hatalmas világvállalattal

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Kiderült, valójában miért támadta meg Irán Izraelt + videó

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-