Létrehozva: 2024.03.08.

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.

Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómiában, messze túl az otthoni sütés-főzés, és a gasztroblogok határain. A nők, ha úgy tetszik „felrázzák” ezt a területet, miután láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, fókuszba helyezve a fenntarthatóbb és színesebb jövőt. A szerepük egyre láthatóbbá és hangsúlyosabbá válik a gasztronómiában, és munkájukat egyre jobban értékelik. „Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években – mondja Nemes Richárd, az MBH Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. „Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is” – tette hozzá a főszervező.

Tehát, míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet, ennek népszerűsítéséhez három nagykövet társul a rendezvényhez, mindamellett tucatnyi női szakember mutatkozik majd be a fesztivál ideje alatt a Millenárison. És természetesen megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálat mellett a változatos italmenü, a kávékülönlegességektől, a koktélokon át, a pezsgőkig.

Balról jobbra: Ormós Gabriella, Ötvös Zsuzsanna, Fekete Zsóka

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál idei nagykövete Fekete Zsóka, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalica termékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri. Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. És a nagykövetek sorát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

Május 24-26. között ismét a Millenáris lesz a hazai gasztronómia epicentruma. S miután a zárónap a gyereknapra esik, a szervezők idén a családoknak szentelik a vasárnapot. A Gourmet számos aktivitással is készül a fiatalabbak számára, a családjaikkal együtt érkező gyerekek és a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják az MBH Bank Gourmet Fesztivált. 

Az idei rendezvényre a jegyértékesítés - a női energiák jegyében - március 8-án, nőnapon indul.

Bővebb információ itt: https://gourmetfesztival.hu

origo.hu

Megszólalt a verőcei hajóbaleset túlélője

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

borsonline.hu

Hoppá: Marics Peti mellett tűnt fel a Next Top Model Hungary gyönyörű sztárja

hirtv.hu

Mennek a francia katonák Ukrajnába

ripost.hu

Ben Affleck borzalmasan néz ki, egy üveg piával a kezében sétált - Fotó

hirtv.hu

Orbán Viktor: A jobboldal jövője most két nő kezében van

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 30.: a Szűznek érdekes találkozást, a Halaknak ajánlatot hoz a csütörtök

ripost.hu

Óvakodj tőlük, ez a négy legrosszindulatúbb csillagjegy

ripost.hu

Aggasztó szöveget tett közzé az olimpikon párja

ripost.hu

Most kaptuk: tömegkarambol történt Budapesten, rohantak menteni

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Pénztárcabarát strandételekkel izzít a Lupa

PR

ÚJRA! Alkotó energiák, amelyekre szükség van a fenntarthatósághoz (x)

PR

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásának tökéletes útmutatása a Glamira segítségével

PR

Innovációval a gyerekek életéért (x)

PR

Lakóautó bérlés: amiket érdemes tudni

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat