Létrehozva: 2022.06.24.
Módosítva: 2022.06.28.

Modern életút a jövőből (x)

Az internet előtt más idők voltak még, mondhatni, lassabb volt az élet. Nézzük meg, mi várna ránk, ha most csöppennénk bele ebbe a modern világba!

Szerző Ripost

 

Senki sem kérdezett meg minket, máris tele van velünk az internet

Ha a szüleink közösségimédia-függők, akkor még meg sem születünk, máris tele van velünk az internet, ahogy egyre nagyobb lesz az anyukánk pocakja. Azaz: jó sok lájkot, megosztást és kommentet tudtak összeszedni a szüleink a terhesség előrehaladásáról készített fotókkal.

Amint megszületünk, épphogy elhagyjuk a kórházat, s a szüleink máris telefonálgatnak, hiszen az újszülött fotózás nem történhet meg hónapokkal később. Egy jól bejáratott rutin helyett, ami hozzájárulna az egészséges fejlődésünkhöz, máris vonszolnak minket egyik eseményről a másikra, hiszen gyűjteni kell a lájkokat és a kommenteket.

Aztán kisgyerekek leszünk, serdülni kezdünk, és szembesülünk a ténnyel, hogy a világ jó része jobban ismer minket, mint mi magunkat. Érdekes érzés támad bennünk, mintha kicsit nem lenne fair az élet, így hát fellázadunk.

Caucasian little girl using digital tablet at home
Fotó: elements.envato.com

 

Az iskolában sem könnyebb a dolgunk

Furcsán néznek ránk a suliban, hiszen még azt is vissza lehet nézni a rengeteg rólunk készült YouTube videóban, hogy mekkorát sikerült belerottyantanunk a pelenkánkba csecsemőkorunkban.

Az osztálytársaink nem veszik komolyan az életünket, nem foglalkoznak azzal, hogy jó lenne, ha nekünk is lenne egy kis magánszféránk, ahol a szüleink nem tolják bele az arcunkba minden egyes pillanatban a kamerát.

Próbálunk új környezetet keresni és kitörni ebből az egészből. Az egyetlen lehetőség a diákmunka, hiszen az így szerzett jövedelem tényleg a miénk lesz, s jó lehetőséget biztosít arra, hogy amint lehet, elhagyjuk az instagram-barát álomotthont.

Így legalább nagyobb eséllyel tudunk majd albérletet szerezni, hogy egyetem alatt már ne a szüleinkkel kelljen jópofizni az instagram lájkokért.

 

Nehezen, de végre elköltözhetünk otthonról

Lehet, hogy a magunk pénzéből, lehet, hogy szülői segítséggel, de 18 éves korunkban már valószínűleg sikerül lelépni otthonról, hogy tiszta lappal tudjuk elkezdeni az egyetemi vagy főiskolai éveinket.

Mivel a költöztetés Budapest környékén aránylag gyorsan és gördülékenyen megy, így az eddig felhalmozott személyes holmijainkat összepakoljuk, s igyekszünk kialakítani egy olyan magánszférát, amelyre eddig nem nagyon volt lehetőségünk.

Imádjuk a buta tégla telefonunkat, rá sem tudunk nézni a közösségi médiára, így megpróbálunk minden aktív tevékenységet kipróbálni a kampuszon, amire nem volt lehetőségünk, hiszen eddig egy buborékban éltünk.

Élvezzük az egyetemi élet minden pillanatát, de jól tudjuk, hogy a valóság igazságtalan, és könyörtelen. Egyik állásinterjúról a másikra megyünk, s drukkolunk, nehogy felismerjenek minket.

 

Végre lesz munkánk is, talán félre is tudunk tenni

Végre sikerül egy jó munkahelyet kifognunk, ahol nemcsak a dolgozók, de a főnök is normálisnak bizonyul. Jónak tűnik a fizu is, és még félre is tudunk tenni, hogy legyen egy kis megtakarításunk.

 

Veszünk egy lakást

Néhány év, és már azon gondolkodunk, hogy jó lenne saját lakást venni. Hosszú hónapok után sikerül is találni egyet, de nyilván egy romhalmaz, úgyhogy kb. ugyanannyit, amennyiért megvettük, rá kell költeni a felújításokra.

Megismerkedünk a csiszológéppel, a parkettázás rejtélyeivel, megtudjuk végre, hogy mi az a fúga, és még akkor sem bizonytalanodunk el, ha az online kosarunkban egy lyukfúró, egy gyémánttárcsa készlet vagy egy kisebb profi barkácsdoboz lesz.

Sok telefonálgatás, számtalan megbízhatatlan szaki, néhány malőr és rengeteg idegeskedés után végre lakható lesz a kis otthonunk.

Aztán mellénk költözik egy kibírhatatlan szomszéd.

 

Újra megnézzük, mi újság az ingatlanpiacon

Mivel születésünkkor az ingatlanpiac 2022 környékén igencsak olyan trendeket mutatott, ahol az árak egyre csak feljebb és feljebb kúsztak, igyekszünk most alaposan megvizsgálni minden olyan tényezőt, ami pozitívan befolyásolja majd a kis álomotthonunk eladását.

Olvassuk a híreket és az ingatlanos blogokat, követjük a világ eseményeit és érdekes szakmai videókat nézünk, nehogy rossz döntést hozzunk. Spekulálunk, kihasználjuk az új lehetőségeket, s eladjuk végre a lakást.

Aztán minden kezdődik elölről, de mivel most már lassan 40-50 évesek lettünk, elég valószínű, hogy van már legalább egy gyerekünk.

Egy biztos: nem engedjük a közösségi média oldalak közelébe.

(x)

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált

PR

Különleges áramvásárlási lehetőséget nyújtanak az MVM Partner aukciói (X)