NÍNÓ

Újabb négy holttestet találtak az új-skóciai ámokfutás helyszínén

Újabb négy holttestre bukkant a rendőrség a hét végi új-skóciai ámokfutás helyszínein, így a 22-re nőtt a gyilkosságsorozat halálos áldozatainak száma, és a hatóságok azzal számolnak, hogy előkerülhetnek további áldozatok.
  • Szerző: Ripost

A horrorhelyszínen talált legfiatalabb áldozat egy 17 éves lány – adta hírül az MTI. Korábban 19 áldozatot találtak az Új- Skócia- félszigeten, ahol a nyomozás szerint egy 51 éves férfi, Gabriel Wortman gyilkolt. Összesen öt épületet gyújtott fel, hogy eltüntesse a holttesteket.

A rendőrség több lakossági bejelentés után vonult ki az első bűntény helyszínére szombaton, több halottat talált egy házban és a környékén, több épület pedig lángokban állt. A tettes Truro, Milford és Enfield településeken folytatta a vérengzést, ámokfutása 12 órán át tartott.

A híradások szerint a férfi rendőrruhába öltözött, és rendőrautónak álcázott gépkocsit használt. A rendőrök egy benzinkútnál agyonlőtték az elkövetőt.

Képünk illusztráció / Fotó: pixabay

Annyi bizonyos, hogy a gyilkos fogtechnikus volt, nem volt büntetve korábban, és áldozatai közül sem ismert mindenkit.

A nyomozás még folyik, a rendőrök 16 bűnügyi helyszínt fésültek át öt településen a délkelet-kanadai tartomány középső és északi részén. Katonák is segítik a munkájukat. Az még nem derült ki, hogy mi lehetett az indíték.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a gyilkosságsorozat kapcsán kedden a fegyvertartási szabályok gyors szigorítására tett ígéretet.

Ez volt a legsúlyosabb tömeges gyilkosság Kanadában 1989 óta, amikor is egy fegyveres 14 nőt gyilkolt meg egy montreali tanintézetben, majd végzett magával is. Kanadában egyébként ritkák a tömeges gyilkosságok, a fegyvertartási szabályok az országban szigorúbbak, mint az Egyesült Államokban, ahol különösen az utóbbi években gyakran fordultak elő tömeggyilkosságok.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsók titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?