NÍNÓ

Reptéren akciózott a NAV: futárszolgálattal érkezett a drog a bajai férfihoz

A Baja környéki faluban élő férfi Hollandiából rendelte meg a drogszállítmányt.
  • Szerző: Ripost

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer-birtoklás miatt vádat emelt egy harminchat éves férfi ellen, aki 2018 őszén csomagküldő szolgálattal rendelt saját fogyasztásra drogot Hollandiából, de a NAV a budapesti reptéren lefoglalta a „szállítmányt”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádlott tavaly ősszel csomagküldő szolgálattal kábítószert rendelt saját fogyasztásra a lakcímére, egy Bajához közeli faluba.

A vádirat szerint 2018. november 7-én, a NAV Repülőtéri Igazgatósága Budapesten, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren ellenőrizte a vádlott részére a hollandiai Amszterdamból érkező postát. A levélküldeményből tizenhat kábítószergyanús tabletta került elő, amelyekről a szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősülő MDMA-t tartalmaznak.

A lefoglalt drogok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kábítószer birtoklásával vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt tablettákat is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni – írja az ügyészség.