NÍNÓ

Rács mögött a leányvári férfi, aki brutálisan megvert és kivégzett egy idős asszonyt

Tíz év rejtélyt fejtett meg a rendőrség, ennyi évet kapott a piliscsévi elkövető.
  • Szerző: Ripost

Tíz éve tartó rejtélyt oldott meg a Komárom-Esztergomi rendőrség! Jogerősen tíz év börtönre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2009-ben Leányváron brutális körülmények között megölt egy idős nőt – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Saját DNS leplezte le

Borbély Veronika közölte: az elkövetőt tíz év után sikerült azonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A házban talált DNS-nyomok vezettek el a vádlotthoz, aki rablás miatt éppen börtönben volt. A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

Az elkövető a sértett unokájának barátja volt, többször is együtt italoztak a házban. A gyilkosság napján a férfi ismét a barátját kereste, de nem találta otthon. Az asszony itallal kínálta, majd egy idő után távozásra szólította fel. Az ittas férfi meglökte az idős asszonyt, aki a földre esett.

A vádlott többször bántalmazta áldozatát, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára, majd magára hagyta őt. A holttestet több nap múlva találták csak meg.

Beismerte tettét: tíz évet kapott

A piliscsévi férfi az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott, és emberölés miatt – az ügyészi indítványnak megfelelően – tíz év börtönbüntetést szabott ki rá. Az ítélet jogerős – ismertette Borbély Veronika.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?