NÍNÓ

Orvosnak adta ki magát egy csaló a III. kerületben

Idős embereket szemelt ki, bejutott a lakásukba és ellopta a pénzüket.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát egy csaló a III. kerületben. Idős embereket szemelt ki, bejutott a lakásukba és ellopta a pénzüket – írta honlapján a rendőrség.

A férfi tavaly júliusban például úgy jutott be egy lakásba, hogy önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott.

A nyomozás során megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. A férfit március 26-án a Római téren elfogták és előállították.

K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig húsz, többnyire idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten. Értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. K. Krisztián azóta letartóztatásban van.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?