NÍNÓ

Megtörten adott interjút a két kislányát elvesztő kecskeméti édesanya

Rozália azt mondja, most nincs benne harag, de arra képtelen, hogy felhívja a kislányokat halálba vivő nagymamát. Az anyának elképzelése sincs, mi történhetett, évtizedek óta ismerte a nagymamát, akit nagyon megbízhatónak tartott.
  • Szerző: Ripost

Megtörten, végig a könnyeivel küszködve adott interjút szerda reggel a Mokkában Rozália, aki vasárnap délelőtt vesztette el két kislányát. Mint arról a is beszámolt korábban, a két gyermek nagymamájával utazott, aki a tilos jelzés ellenére áthajtott a vasúti síneken, a Hírös IC pedig széttépte autóját, és a halálba vitte a 8 és 11 éves gyermekeket.

A kislányok édesanyja azt mesélte a Mokkában, hogy először azt hitte, csak a nagyobbik lánya érintett a tragédiában, a helyszínen tudta meg, hogy mindkét lánya meghalt, amikor a rendőr elkérte tőle adataikat.

Az asszony, bár vasárnap ő maga érdeklődött egykori anyósa állapota felől a kórházban, nem tudott még beszélni a nagymamával.

Megmondom őszintén, nem haragszok senkire, nem az van bennem. De azóta nem tudtam őt felhívni. Ha össze tudom majd magam szedni, talán fel fogom hívni” – mondta könnyeivel küszködve az anya. Ő a rendőröktől úgy tudja, hogy már több helyről is megerősítették, hogy a sorompó és a fényjelző megfelelően működött, ennek ellenére mégis azt mondta a műsorban, hogy nem tartja elképzelhetőnek, hogy a nagymama ennek ellenére a sínekre hajtott. „Most lennénk 18 éves házasok, én még korábbról is ismerem a családot, nagyon megbízhatónak tartom” – fogalmazott a nő, aki többször is kijelentette, hogy nem szeretne vádaskodni, amíg nem zárul le a nyomozás.

Rozália most életben maradt gyermekeire koncentrál. A három nagy gyermeket orvosi igazolással kivette egy hétre az iskolából, velük próbálja átbeszélni a tragédiát, és együtt átvészelni ezt a szörnyű időt, a két kisebb, óvodás korú gyermeket viszont elküldte az oviba.

A láthatóan nagyon gondos családanya úgy véli, a temetés lesz majd a legnehezebb számára. Ezt legkorábban csütörtökön kezdheti majd el szervezni, de mint elmondta, szerencsére nagyon sokan segítik őt mind anyagilag, mind lelkileg ebben a hatalmas tragédiában.

A teljes interjút ITT tudja megnézni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?