NÍNÓ

Igazi hősök: babát mentettek meg egy drogostól a rendőrök – videó!

Egy férfi bedrogozva kiabált és öngyilkossággal fenyegetőzött az egyik társasház erkélyén egy babakocsit tologatva. A csecsemőt a helyszínre érkező járőrök mentették meg tőle.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Élettársára felügyeletére hagyta babáját és kétéves kisgyermekét egy budapesti nő, amíg dolgozott. Azonban a férfi elkezdett furcsán viselkedni: a társasház belső udvarának erkélyén kiabált, öngyilkossággal fenyegetőzött, miközben tologatta a babakocsiban fekvő csecsemőt. Ekkor riasztották a rendőröket – írja a police.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmester és Abai László r. őrmester rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre mentek.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, és a férfi meglátta őket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, és kinyitotta a lakás ajtaját.

A körzeti megbízottak azt látták a lakásban, hogy a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a VII. kerületi Rendőrkapitányságra.

Fotó: police.hu

A két körzeti megbízott ellátta a csecsemőt; megetették, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

Kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának.

A nyomozás adatai szerint a nő élettársa kábítószert fogyasztott, nem törődött a kicsikkel, se inni, se enni nem adott nekik.

Fotó: police.hu

A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága R. Richárd ellen kábítószer birtoklása vétség, és kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu

Példamutató, emberséges helytállásukért dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmestert és Abai László r. őrmestert.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?