NÍNÓ

Gyilkosság történt Csolnokon, döbbenetes okból végzett munkatársával

A két férfi együtt dolgozott egy régészeti ásatáson, amikor az egyikük fázni kezdett és felvette a másik pulóverét. Ekkor kezdtek elfajulni a dolgok.
  • Szerző: Ripost

Emberölés, kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azt kérte, hogy a vádlott továbbra is maradjon letartóztatásban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sértett és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. A vádlott sérelmezte, hogy a fázó sértett magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen érte. A sértett tavaly szeptember 28-án nem ment dolgozni, ebből a vádlott azt gondolta, hogy nem akarja megfizetni részére a pénzt. A vádlott a munkavégzése során többször hangoztatta, hogy megüti a másikat, illetve amennyiben nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja őt.

Munka után a vádlott és a sértett Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak. Itt a sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni, amely után a vádlott szó nélkül, hirtelen, ököllel arcon ütötte, ő pedig emiatt a földre esett. A szemtanúk a férfit számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta, ő a helyszínen életét veszítette. Az elkövető a sértettel való konfliktusát megelőzően kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök megérkezése előtt annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfi este úgy vezetett egy autót, hogy szervezetében kábítószer volt.

Az ügyészség a vádiratban azt kérte, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt 9 év 6 hónap börtönbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra, és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélje – írja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?