NÍNÓ

Brutális gyilkosság áldozata lett a magyar bejárónő Németországban

Gyilkosság áldozata lett egy magyar bejárónő, holttestére a németországi Kaiserslauternben bukkantak. Az áldozatot iratok nélkül, egy szakadt melegítőben találták meg, egyelőre a helyi rendőrség is tanácstalan, gőzerővel keresi Diána gyilkosát.
  • Szerző: ripost

Vérfagyasztó rejtély övezi egy magyar bejárónő halálát: gyilkosság áldozata lett, holttestét Németország egy szűk utcácskájában találták meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Még 2020. december 4-én veszett nyoma a 48 éves B. Diánának, aki eltűntként szerepelt a magyar rendőrség hivatalos honlapján is. Az ózdi asszony munka reményében utazott tavaly Németországba, egy ideig Münchenben, majd Stuttgartban próbálkozott, végül Kaiserslauternben talált munkát – a helyi sajtó szerint egy amerikai családnál helyezkedett el mint bejárónő.

németország bejárónő gyilkosság

B. Diána holttestére tavaly decemberben találtak rá, mostanra sikerült azonosítani.

Tavaly december 14-én egy nő holttestére bukkantak Kaiserslautern Staubörnchenstraße nevű utcájában.

Sokág nem lehetett tudni, hogy a gyilkosság áldozata egy magyar bejárónő, mivel nem voltak nála iratok, a rendőrség a kabátja és a tetoválása alapján kérte a lakosság segítségét a be­azonosításához. Mostanra kiderült: B. Diána az áldozat. A sajtó tudni véli, hogy az ügyben karácsony előtt letartóztattak valakit, a férfi azonban tagad, és a rendőrség azóta is keresi a tettest, vagy éppen a férfi tettestársait – írja a Bors.

németország magyar bejárónő gyilkosság

Ebben a szűk utcácskában bukkantak a meggyilkolt nőre

Az asszony ismerőseit sokkolták a történtek

„Dia nagyon kedves nő volt, tisztességgel dolgozott, Németországba is azért ment ki. Nagyon remélem, hogy hamarosan meglesz az, aki ezt művelte vele, és a családja olyan végtisztességet adhat neki, amit megérdemel” – mondta Diánáról az egyik ismerőse.

Az ügyben gőzerővel folyik a nyomozás, ugyanis rengeteg a kérdőjel. A nő ugyanis először ápolónőként próbált Münchenben és Stuttgartban elhelyezkedni, azonban egészségügyi okok miatt végül nem tudta betölteni a pozícióit. Továbbállt, ekkor kötött ki a környéken, ahol vélhetően egy amerikai család bejárónőjeként helyezkedett el.

Nem sokkal később titokzatos körülmények között veszett nyoma

„Szegény édesanyja Magyarországon él, és szinte azonnal bejelentette az eltűné­sét. Jó kapcsolatban voltak, Dia pedig min­den jel nélkül szívódott fel. Amikor a holt­testet megtalálták, nem voltak nála ira­tok, így a család egészen januárig re­ménykedett, hogy előkerül. Sajnos január el­ső hetében minden reményük odaveszett” – mondta szomorúan a nő ismerőse.

németország bejárónő gyilkosság

A rendőrség az asszony kabátja alapján kérte a lakosság segítségét, hogy megtudják, ki is az áldozat

A rendőrség most lehetséges szemtanúkat keres, ugyanis valószínű, hogy Diánát nem az utcában, hanem a környéken ölték meg, a testet pedig az esti vagy éjszakai órákban egy kukában, bevásárlókocsiban, talicskán vagy zsákba tekerve vonszolták a környékre. A rendőrség még egy külön nyomozócsoportot is felállított, hogy az ügy végére járhassanak:

„Kérünk bárkit, aki ebben az időszakban a környéken járt, jelezze, ha gyanús alakokat észlelt, vagy bármi olyat látott, aminek köze lehet a gyilkossághoz vagy a holttest szállításához” – szól a helyi rendőrség felhívása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?