NÍNÓ

Fordulat: Ez fog történni a borsodnádasdi ügyben!

Bár az elsőfokú ítélet után B. Roland már csak a holmijáért ment be a börtönbe, nem lehet biztos benne, hogy nem kell visszatérnie a rácsok mögé. Az ügyészség fellebbezést nyújtott be az ő terhére.
  • Szerző: Ripost

Közleményt adott ki az Országos Bírósági Hivatal a borsodnádasdi, meghökkentő ítélettel kapcsolatban. Mint írják, az elmúlt napokban több megkeresés is érkezett hozzájuk az üggyel kapcsolatban.

„Az ítélettel szemben az ügyészség a vádlott terhére fellebbezést jelentett be, az ítélet így nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla – mint másodfokú bíróság – előtt folytatódik” – írják.

Fotó: tv2

„A másodfokú eljárás során az elsőfokú ítélet teljeskörű felülbírálatára nyílik eljárásjogi lehetőség, ideértve a cselekmény jogi minősítését és a kiszabott joghátrányt is” – fogalmaznak, ami azt jelenti, hogy a Dr. Lengyel Andrea bíró által megfogalmazott gondatlanságból elkövetett emberölés is megváltozhat a másodfokú tárgyalássorozat alatt.

B. Roland hét elején első fokon 4 év börtönt kapott, de az előzetesben töltött évek miatt szabadon távozhatott a börtönből. A meggyilkolt K. Csenge édesanyja a tárgyalás után idegösszeroppanást kapott, azóta is zárt osztályon kezelik, de az egész ország felhördült a meglepő ítéleten.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?