NÍNÓ

Fordulat a 3 éves Pannika ügyében: kiderülhet, ki miatt halt meg

Kiderülhet a mai szembesítésen, ki miatt zuhant a halálba Pannika.
  • Szerző: Ripost

Több mint másfél év után ma kiderülhet az igazság a negyedik emeleti ablakból kiesett A. Pannika halálával kapcsolatban. A tragikus ügyben indított rendőrségi nyomozás keretében szembesítést tartanak: a kislány szüleinek és keresztanyjának kell egymás szemébe nézve a nyomozók kérdéseire válaszolnia.

A felelősségre vonás szempontjából nagyon fontos, hogy végre kiderüljön: kinek a hibájából halt meg a pici gyerek. Pannika szüleinek és a keresztanyának az állításai szöges ellentétben vannak egymással.

A család kistarcsai albérletében 2017. május 20-án a gyerekre a keresztanyja vigyázott, a szülei éjszakai műszakban dolgoztak. A nő azonban korán reggel eljött, mert munkába kellett mennie, a 3 éves kicsit pedig magára hagyta az ingatlanban. Panna felébredt, felmászott a tetőtéri ablakhoz, majd azon átbillenve kizuhant. Édesapja a ház előtt mozdulatlanul talált rá. A kislány életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni.

Legalábbis sokáig mindenki így hitte, ám a nyomozás előrehaladtával egyre több kérdőjel merült fel az ügyben. A szülők először azt állították, fogalmuk sem volt arról, hogy az alkalmi bébiszitter magára hagyja a gyereket, később azonban az anya megbukott a hazugságvizsgálaton. Kiderült: nagy valószínűséggel nem először történt ilyen, így pontosan tisztában volt azzal, hogy Panna, ha rövid időre is, de felügyelet nélkül marad a lakásban. A keresztanya még telefonos üzenetekkel is bizonyítani tudta, hogy az anyával megbeszélte, milyen feltételekkel tudja vállalni a kicsi őrzését.

Az ügyben kirendelt fizikus szakértő két teóriát állított fel. Az egyik szerint Pannika valóban egyedül volt a lakásban, egy szék segítségével felmászott az ablakhoz, majd onnan kizuhant. A szakértő azonban az idegenkezűséget sem tartja kizártnak, vagyis hogy valaki felemelte Pannikát az ablakhoz, majd elejtette. Az utóbbi esetben nagy kérdés, ki volt otthon vele a tragédia időpontjában.

Az is megválaszolásra vár, hogy ki adott alkoholt a picinek, a boncoláskor ugyanis a vérében egy deci sörnek vagy fél deci bornak megfelelő mennyiséget találtak - írta a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?