NÍNÓ

Fiát is megkéselte a tokodi nő

Tizennégyszer szúrta bele Istvánba a kést, a férfi soha többet nem akarja látni.
  • Szerző: Ripost

Megszólalt a Borsnak a tokodi gyilkos asszony fia, Gregor István: édesanyja korábban őt is megkéselte, alig maradt életben. Az asszony gyakran ivott, legutóbb pedig annyira összeveszett a férjével, hogy kést rántott, amit az nem élt túl.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Nem akartam, hogy a kis testvéreim anya nélkül nőjenek fel, ezért azt vallottam, hogy nem emlékszem semmire, így akkor három hónap börtönnel megúszta – mondta el a Borsnak Gregor István, aki bár nehezen, de a napra is visszaemlékezett:

Fotó: Facebook

– Adtam neki pénzt, de ő még többet követelt. Ellöktem magamtól, aztán már csak az van meg, hogy az egyik kocsmában összeestem. Kétszer szúrt a szívem közvetlen közelébe, majd a hónaljamba bökte a bicskáját és a derekamig, mintegy 40 centit felvágott. Összesen tizennégyszer sebesített meg, csoda, hogy életben maradtam – mondta a férfi, aki meggyilkolt nevelőapjával nagyon jóban volt. Hozzátette: megpróbált az anyjának megbocsátani, de nem ment igazán. A gyilkosság óta pedig látni sem akarja.

– Sokkot kaptam, amikor vasárnap megtudtam, hogy mi történt. Remélem, hosszú időre becsukják, de a legjobb lenne, ha ki sem engednék többé. Ugyanazt kívánom neki, amit ő csinált. Nekem már nincs anyám ezek után, soha többet nem keresem. Jobban jár, ha ki sem jön a börtönből – fakadt ki István, aki azóta beismerte: jobb lett volna, ha annak idején sem hagyja, hogy anyja megússza a késelést.

– Néhányszor utána is megfenyegetett, amikor átmentem a féltestvéreimhez. Egyik alkalommal a kocsmából hoztam haza, majd a szobába zártam, amíg ételt készítettem a kicsiknek. Közben azt üvöltötte, hogy egyszer már megpróbált megölni, akkor nem sikerült, de megpróbálja még egyszer. Ekkor kinyitottam az ajtót, hogy inkább menjen vissza a kocsmába – idézte fel.

A gyerekei elmondása szerint az utóbbi időben mintha kissé összeszedte volna magát az asszony, kezdett jó viszonyt ápolni mindenkivel. Még a megkéselt fia is beszélgetett vele. A családi összejövetel vasárnap jó hangulatban telt, de két óra múlva minden összeomlott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?