NÍNÓ

Évek óta azonosítatlan holttestek - senki nem keresi őket!

Megdöbbentő: sok megtalált holttest azonosítására a rendkívül részletes személyleírások ellenére sem jelentkezik senki hazánkban. A legrégebbi ügyet 1999 óta próbálják felgöngyölíteni...
  • Szerző: Ripost

Torokszorító végigolvasni, hogy több magyar elhunyt személyt évek, évtizedek óta nem sikerült beazonosítani, még az igencsak részletes rendőrségi információk alapján sem.

Egy fiatal nő személyazonosságát például 1999 óta nem sikerült tisztázni, magyarán szólva senki nem jelentkezett érte azóta. Szinte

hihetetlen, hogy ők senkinek se hiányozzanak, se egy családtag, se egy régi ismerős ne ismerje fel őket.

Valószínűleg ugyanezért kerülhettek fel az Eltűnt emberekért Facebook oldal adatbázisába is: hátha valaki mégis jelentkezne és azonosítaná őket!

Egy férfi személyazonosságát 2004 óta kutatják, ekkor találtak rá Isaszeg erdejében a nejlonzsákba csomagolt koponyájára, amelyen az látszik, hogy fegyverrel leadott lövés végzett vele. A koponyán talált hajcsomóból csak annyi derül ki, hogy barna hajú lehetett az egykori áldozat.

A legrégebb óta keresett ismeretlen áldozatnak ugyancsak a koponyáját találták meg 1999-ben Mátraderecskén. Vele nem fegyver, hanem egy tompa ütés végzett, maradványaira egy cirill betűs nejlonzsákban találtak. Az ő beazonosítása fogai alapján lenne lehetséges: két fogán is aranykoronát viselt, jobb oldali hátsó fogait pedig még életében elvesztette.

A legmegdöbbentőbb történet azonban minden bizonnyal egy 2003-ban megtalált áldozaté lehet. A sovány, vörösre festett hajú lány testére Solton találtak rá. Az orvosszakértői leírás szerint "szült vagy beavatkozáson esett át", erre kitágult méhszájából következtettek. A valószínűleg fiatal nő márkás cuccokat viselt halálakor, lábán olasz bőr félcsizma volt, körmei halvány rózsaszínűre voltak festve.

A frissebb keresések már idén januárról származnak. Egy ősz, kecskeszakállas férfi személyazonosságát például január 3-a óta nem tudják kideríteni, annak ellenére, hogy ruházatáról is részletes leírás van, sőt, egy bal karon lévő tetoválást is említ a beszámoló.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?