NÍNÓ

Drámai fordulat a szikszói baltás gyilkos ügyében, újra lecsapott

A településen korábban polgárőrként dolgozó férfi nem állt le a kettős gyilkosság után...
  • Szerző: Ripost

Újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség a szikszói Sz. Sándort. A településen korábban polgárőrként dolgozó férfit eddig egy nyolc évvel ezelőtti kettős gyilkossággal hozták összefüggésbe a nyomozók, most azonban kiderült: a kegyetlen emberölések után három héttel újra lecsaphatott.

A Blikk információi szerint valamilyen ürüggyel jutott be a településen élő egyik idős férfihez, akit egy eddig ismeretlen tárggyal többször fejbe vágott. Miután áldozata elvesztette az eszméletét, és mozdulatlanul feküdt a padlón, támadója átkutatta a házat, hogy elvigye a bácsi értékeit. A készpénzen kívül magához vette az idős ember számláit és banki kivonatait is.

Lebukásához is többek között ez vezetett, a nyomozók átkutatták a házát, ahol megtalálták az idős férfi hivatalos papírjait. A csodával határos módon a volt polgárőr áldozata túlélte a támadást, de mivel a rabló hátulról támadt rá, személyleírást sem akkor, sem később nem tudott adni róla.  

"Semmiféle közvetlen bizonyíték nincs, ami a védencem bűnösségét igazolja" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

Mint megírtuk, 2011-ben közfelháborodást váltott ki, amikor kiderült: egy idős házaspárt különös kegyetlenséggel megöltek szikszói otthonukban. A 83 és a 79 éves áldozatokra a szomszédjuk talált rá vérbe fagyva. A gyilkos az áldozatok kezét egy zsineggel összekötözte, majd egy baltával többször fejbe vágta őket. A laboratóriumi vizsgálat tavaly egyezést mutatott a kötélen talált anyagmaradványok és Sz. Sándor DNS-mintája között.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?