NÍNÓ

Döntött a bíróság Curtis gyilkossággal gyanúsított bátyjáról

A héten új gyanúsítottakat vettek őrizetbe a Katzenbach-gyilkosság ügyében. Egyikük Sz. Lajos, Curtis testvére. A 3 új gyanúsított előzetes letartóztatására indítványt tett az ügyészség, a tárgyalás csütörtökön reggel kilenckor kezdődött a bíróságon.
  • Szerző: szbd

Előzetesbe került Sz. Lajos – Curtis testvére – és gyanúsított társai csütörtökön délután, a Katzenbach-gyilkosság miatt.

Mint ismeretes, Curtis testvérét, Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. A gyanú szerint Sz. Lajos és L. István meggyilkolták, majd elásták Katzenbach Imrét még 2009-ben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre holttestét 2020-ban találták meg egy vadászbirtokon

A korábbi MTK-focista, Katzenbach Imre holttestét 2020-ban találták meg egy vadászbirtokon (Fotó: Bors)

Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Döntött a bíróság Curtis gyilkossággal gyanúsított testvéréről

Döntött a bíróság Curtis gyilkossággal gyanúsított testvéréről (Fotó: Bors)

A Blikk információi szerint hat órán át tartott az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló indítvány tárgyalása, a gyanúsítottak jelenlétében. A maratoni tárgyalás után az épületből kilépve dr. Zamecsnik Tamás, Sz. Lajos védője a lapnak azt mondta, hogy amit eddig megismert a gyanúsításból egy összefüggéstelen koholmány, ennek ellenére a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, de – mint fogalmazott: ki fog derülni az igazság.

Amint a is beszámolt róla, kedden hajnalban a rendőrség és a TEK három újabb embert fogott el az egykori MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. Köztük Curtis legidősebb testvérét, Sz. Lajost.

Mint ismeretes, Katzenbach 2009. szeptember 28-án tűnt el a XVII. kerületi otthonából. Ám a maradványait csak tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?