NÍNÓ

Brutális fordulat a lúgos orvos ügyében!

Hamisítvány az egyik fontos bizonyíték, így már a hamis tanúzás is felmerül...
  • Szerző: Ripost

Hivatalosan is megállapították, hogy hamisítvány egy nagyon fontos bizonyíték a lúgos támadás ügyében!

A levélben az író azt állította, hogy 2016-ban az egyik híradásban egy a sértett nőt kísérő személyben felismerte azt a férfit, aki őt korábban – még mielőtt bevonult volna a börtönbe – meg akarta bízni a támadással - áll az ügyészség közleményében.

A levélben írtak kapcsán az abban érintett férfi tett feljelentést, amely feljelentés büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettére utal.

A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú.

Ugyanakkor a Btk. szerint a hamis tanúzás miatt mindaddig, amíg az az ügy, amelyben a hamis tanúzást elkövették nem fejeződik be, büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségnek ezért a hamis tanúzás bűntette miatti feljelentést el kellett utasítania.

A legutóbbi tárgyaláson a "lúgos orvos", azaz B. Krisztián elleni korábbi, 9 évről szóló ítéletet hatályon kívül helyezték.

A tanács döntése értelmében újra másodfokon tárgyalják az ügyet, mert nincs kellőképpen bizonyítva, hogy B. Krisztián önthetett maró lúgot az asszony ágyékára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?