NÍNÓ

Betörte a csecsemő koponyáját, de nem szólt a nővéreknek

Az anya szégyellte, hogy elejtette gyerekét - a hallgatással viszont a kicsi életét kockáztatta.
  • Szerző: Ripost

Még csak alig pár órája szülte meg a miskolci kórházban kislányát az anya, mikor megtörtént a tragédia: a kicsi leesett az ágyról, és betörte a koponyáját. Az anya azonban sokáig nem jelentette az esetet a nővéreknek.

A Miskolci Törvényszék a nőt életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt másfél év fogházbüntetésre ítélte, amit két évre felfüggesztett.

A nő a szülés után annyira kimerült, hogy szoptatás közben elaludhatott, és ekkor véletlenül lelökte a kislányt az ágyról. Csak arra ébredt fel, hogy a baba szívet tépően sír a padlón. Mivel a kislányon ekkor még nem látszott a súlyos sérülés nyoma, az anya újrapelenkázta, és visszafektette az ágyába. A szobatársai hiába kérlelték a nőt, hogy szóljon az éjszakás nővérnek, mert a kicsinek akár agyrázkódása is lehet, az anya csak legyintett.

Pár óra múlva azonban már bedagadt a kislány feje - ekkora az anya kétségbeesett, és azt hazudta a nővérnek, hogy a gyerek véletlenül beverhette a fejét az ágytámlába.

Az orvosi vizsgálaton kiderült, hogy az újszülött súlyos koponyasérülést szenvedett. Az anya ekkor bevallotta, mi történt, és azzal védekezett, hogy nagyon megijedt, és szégyellte magát.

A kislány már felépült sérüléséből, bár az anya rendszeresen orvosi vizsgálatra hordja őt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?