NÍNÓ

Borzalmas tragédia: bement a férfi a Balatonba, már csak a holtteste került elő

A külföldi férfi SUP-deszkán indult sportolni a magyar tengerbe, de nem viselt mentőmellényt. Hiába indultak rögtön a keresésére, már nem találták meg élve.
címkék:
  • Szerző: ripost

Egy külföldi férfi fulladt bele a Balaton déli partjánál a vízbe. A férfi SUP-deszkával ment be a vízbe, azon fekve hajtotta magát, de mentőmellényt nem viselt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A parton lévők egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy a férfi eltűnt a deszkáról. Bár a vízimentők rögtön a keresésére indultak, már csak a holttestét találták meg a tó mélyén vasárnap.

balaton

A Balaton déli partján történt a tragédia (Képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elmondta, a tragédia elkerülhető lett volna, ha a férfi felveszi a mentőmellényt.

„Elkerülhető lett volna a tragédia, ha felveszi a mentőmellényt” – fogalmazott Bagyó Sándor, aki szerint erősíteni kellene az emberekben, hogy a mentőmellény nem ciki, hanem menő, ráadásul tragédiák kerülhetőek el a viselésével.

Pár hete ugyancsak egy férfi ment kajakkal a Balatonba mentőmellény nélkül az esti órákban, felborult a kajak, és nem tudott kiúszni.

(via ATV)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?