KÜLFÖLD

Teljes döbbenet: Egészen elképesztő, mit művelt szobájában a karanténos férfi

Ez a figura úgy döntött, a karanténban sem adja fel a mozgást! Több mint 50 km-t futott le az ágya körül úgy, hogy nem ment ki a szobájából!
  • Szerző:

Sajnos hazánkban is elérkezett a járvány azon szakasza, amikor ugyan még nincs konkrét kijárási tilalom, de már egyre többen döntenek az önkéntes otthonmaradás mellett. Ez azért – valljuk be –feladja a leckét, hiszen nem tudjuk úgy végezni a mindennapi rutint, mint korábban, beleértve a mozgást, sportot is. De mindenre van megoldás! Mint azt a megírta, Demcsák Zsuzsa kisfiának testnevelés órával indult az oktatás, de számos hasonló, otthon is végezhető edzés elérhető ugyanígy, a weben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Akár még egy maraton is megoldható otthon – futógép nélkül is –, ezt bizonyította be Pan Shancu, aki szintén a koronavírus miatt kényszerült a lakásába, sok millió honfitársával egyetemben, ám ő nem adta fel a mozgást: több mint 66 kilométert futott 6 óra 41 perc alatt – a saját szobájában.

A 44 éves férfiről készült videó pillanatok alatt elterjedt Kínában, és azóta Európában is. Kínában egyébként több fura megoldást is találtak az otthoni mozgásra, sokan azzal versenyeztek, hogy ki hány palack vizet tud felemelni, ki hány fekvőtámaszt képes bemutatni gyermekével a hátán, de a lépcsőzés is rendkívül népszerűvé vált. A nemrég szintén súlyos helyzetbe került spanyoloknál pedig közös „erkélytorna” van:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?