KÜLFÖLD

„Jó utat, testvérünk!” – szolgálat közben elhunyt a 20 éves bátor tűzoltó

A fiatal férfi lelkesen végezte a munkáját, ám az első műszakja alatt váratlanul életét vesztette.
  • Szerző: Ripost

Az Amerikai Egyesült Államok Georgia államában borzasztó tragédia rázta meg a St. Marys Tűzoltóságot. Egy 20 éves lelkes tűzoltó meghalt az állomáson, alig néhány órával az első műszakja után, amikor egy éjszakai hívásra válaszolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kollégái és családtagjai értetlenül állnak a borzalmas és váratlan esemény előtt.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Efren Medinát mindenki lelkes tűzoltóként ismerte, rajongással vetette bele magát az első munkanapjába. Ám az éjszakai műszak során valami megmagyarázhatatlan dolog történt. A fiatal férfi korábban minden vizsgálaton megfelelt, de április 17-én, szombaton nem ébredt fel álmából.

A tűzoltóság hétfőn jelentette be a tragikus hírt fiatal kollégájuk haláláról. A St Marys Facebookon közzétett közleményében ez állt: „Medina újonnan felvett tűzoltó volt, és az első műszakjában dolgozott. Régóta ismert volt a tűzoltás iránti szenvedélyéről és a tűzoltóság iránti szeretetéről.”

„Egy 20 éves embernek nem szabadna elmennie. Soha nem gondoltuk volt, hogy valaki ilyen fiatalon álmában meghalhat” – nyilatkozta a Daily Star oldala a a tűzoltóság parancsnoka, Tom Lackner.

Nem tudták, hogy fiatal férfi szenvedett volna bármiféle egészségügyi problémában, sőt másnap még a halottkém sem tudta megállapítani a halál okát. Efren Medina egy feleséget hagyott hátra, akinek megsegítésére egy adománygyűjtést szerveztek.

Az adományozási oldalon ez áll: ”Efren csodálatos testvér, fiú, férj és barát volt mindenki számára. Nagyon gondoskodó, vidám és szorgalmas volt... Efren halála teljesen lesújtott bennünket, és reméljük sikerül elég pénzt gyűjtenünk, amivel támogatni tudjuk feleségét, Brittany Vasquezt a szertartás, a repülőjegyek és minden más váratlan költség kifizetésében.”

Az elhunyt tűzoltó kollégái Facebookon ezekkel a szavakkal búcsúztak: „Jó utat, testvérünk!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?