KÜLFÖLD

„Szeretném visszakapni az életem” – vérmérgezést kapott, majd kómába esett és lebénult a fiatal nő

A sürgősségi műtét majdnem az életét követelte.
  • Szerző: Ripost

Egy egészséges nőnek csupán 50 százalék esélyt adtak a túlélésre, miután vérmérgezést kapott és kómába esett. Gemma Staplis (29) korábban teljesen egészséges életet élt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fiatal nő egyenesen halálra rémült, amikor az orvosai közölték vele, hogy vérmérgezést kapott és két nagy perforáció is van a bélrendszerében. A műtét miatt szüleit is felhívták, hogy tájékoztassák őket a sürgősségi sebészeti beavatkozásról, valamint arról, hogy gyereküknek 50 százalék esélye van a túlélésre.

A több órás műtét után az orvosoknak kómába kellett helyezniük Gemmát, de ezután a nő szervei sorban kezdték felmondani a szolgálatot.

Családját arról tájékoztatták, hogy három hétig kell majd altatásban lennie, majd még éveken keresztül szüksége lesz felügyeletre. Ennek ellenére Gemma öt nap után felébredt, ám ekkor derült ki, hogy lebénult.

„Minden elmosódott a számomra, semmi sem tűnt valóságosnak, nagyon zavart voltam és nem tudtam beszélni sem, mert elvesztettem a hangomat. Emlékszem, csak rengeteg csövet láttam magam körül” – nyilatkozta a The Sunnak Gemma, aki az elmúlt 18 hónapban három különböző kórházban volt. Rengeteg traumát élt át, és még mindig a fájdalmaival küzd.

Gemma kerekesszékbe került, továbbá két bélműtéten esett át és egy komoly gyomorműtéten is. Viszont a mozgását még mindig nem nyerte vissza teljesen, így pénz gyűjt, hogy magánegészségügyi ellátást kaphasson és egy speciális terápiát.

„A lábaim még csak most kezdenek újra működni, akárcsak korábban az egész testem. Nem tudom felemelni a karom, nem tudom megfelelően mozgatni az ujjaimat vagy a kezem, ami lehetetlenné teszi a mindennapi feladatokat. Súlyos izomgyengeségem van, és intenzív rehabilitációra szorulok” – árulta el Gemma.

„Szeretném, ha visszatérne a függetlenségem. Csak azt akarom, hogy visszakaphassam a korábbi életem” – tette hozzá elkeseredve a nő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?