KÜLFÖLD

Sokkoló: súlyosan megégett egy csecsemő a lakástűzben, szinte megolvadt az arca – fotó

A babán több műtétet is végre kell majd hajtani.
  • Szerző: Ripost

Egy kisfiú olyan súlyosan megégett egy lakástűzben, hogy negyedfokú égési sérüléseket szenvedett. Bőrét átszakították a csontjai, az arca teljesen megereszkedett, míg a szemhéjai összecsukódtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ohiói Youngstownból származó Marciela Daza húzta ki csecsemőjét a kigyullad bérházukból, ahol egy elektromos hiba miatt felcsaptak a lángok. Az édesanya hisztérikus sikoltozásba kezdett, miután meglátta milyen súlyos állapotba került csecsemője.

„Arra kértem Istent, hogy Domingo válaszoljon vagy mozduljon meg. Abban a pillanatban egy mély lélegzetet vett és sírni kezdett. Óvatosan letettem a fűbe és az első dolgom volt, hogy óvatosan elkezdtem levenni a ruháját, mert nagyon meleg volt és szinte rátapadt a bőrére” – emlékezett vissza a rémálomba illő tavaly nyári éjszakára az anyuka a brit Metro oldalnak.

A kizárólag spanyolul értő nő ráadásul csak azután tudott tájékozódni gyermeke állapotáról, hogy a kórházban hoztak neki egy spanyolul tudó alkalmazottat.

A pici baba testének egyharmada negyedfokú égési sérülést szenvedett, s az arca a legsúlyosabban érintett terület. A 8 hónapos kisfiúnak fájdalmas műtéten kellett átesnie. Végül, nem sokkal első születésnapja előtt térhetett haza.

Dr. Richard Lou, aki az Akron Gyermekkórházban kezelte Domingót, így részletezte a csöppség állapotát: „Szerencsés, hogy egyáltalán még életben volt. A lakástüzekből nem szoktak a kórházba kerülni a vele egykorú csecsemők. Az égési hegei valóban nagyon kemények, kihegesedhetnek és torzíthatják az arcvonásait.”

A tűz következtében Domingo több ujját és lábujját is elvesztette. Kezdetben lélegeztetőgépre került és egy csövön keresztül táplálták, mert újra kellett tanulnia enni. Becsukódott szemeit a sebészek újból kinyitották és meglazították a szöveteit is. Az elkövetkező években több hasonló eljárásokon kell majd átesnie a kisfiúnak, hogy növekedése során ne akadályozza, illetve ne okozzon neki fájdalmat a sérült bőre.

„Nagyon hosszú út volt számunkra az elmúlt nyolc hónap. Nagyon boldogok vagyunk, mert életben van. Örülünk, hogy a kezelése során sok csodálatos emberrel ismerkedtünk meg” – tette hozzá az édesanya Marciela.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?