KÜLFÖLD

Rejtélyes haláleset borzolja a kedélyeket, e-cigi okozhatta az áldozat vesztét

Egyelőre tisztázatlanok a körülményei annak a halálesetnek, amit feltehetően egy e-cigaretta okozott az Egyesült Államokban.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Életét vesztette egy ember az Egyesült Államokban, miután elektromos cigarettát szívott. A közelmúltban szállították kórházba súlyos légzőszervi betegséggel, ahol elhunyt. A betegről egyelőre nem tudni bővebben. Melaney Arnold, az illinois-i közegészségügyi hivatal szóvivője elmondta, hogy ez az első haláleset az államban, amely kapcsolatba hozható elektromos cigaretta szívásával. Az illetékesek azt is közölték, hogy egy hét alatt kétszeresére, 22-re nőtt azoknak az embereknek a száma, akik légzőszervi betegséget kaptak az után, hogy e-cigarettát szívtak.

Fotó: Twitter

„Aggodalomra ad okot e betegségek súlyossága, és tudatnunk kell, hogy az e-cigaretta és szívása veszélyes lehet. Felkértük a szövetségei járványügyi hatóságot, segítsen kivizsgálni ezeket az eseteket” – olvasható egy közleményben. Az amerikai járványügyi hatóság (CDC) szerdán kiadott közleménye szerint az Egyesült Államokban 153 súlyos tüdőbetegséget jegyeztek fel az elmúlt két hónapban, amelyek kapcsolatba hozhatók azzal, hogy a beteg elektromos cigarettát szívott. Az orvosok szerint a megbetegedések hasonlítanak az inhaláció okozta sérülésre, amikor a tüdő egy égető anyagra reagál. A szakemberek egyelőre kizárták azt, hogy fertőző megbetegedésekről lenne szó.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?