KÜLFÖLD

„Percről-percre küzd az életéért” – kómába került egy csecsemő, mert mosószeres tablettára harapott

Az édesanya csak egy pillanatra fordított hátat kisfiának.
  • Szerző: Ripost

A tíz hónapos Pearce Shepherd július 31-én pénteken harapott rá egy mosószeres tablettára. A szülei azonnal kórházba rohantak vele, a mérgező vegyi anyagok belülről égették a gyomrát és felduzzasztották tüdejében a nyálkahártyáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A baleset a skóciai Lennox városában akkor történt, amikor az édesanya egyetlen pillanatra hátat fordított mosogatás közben kisfiának. A csecsemő miután beleharapott azonnal lenyelte a mosószert.

„A konyhában mosogattam. Az összes gyerek a közelemben volt. Az egyik tabletta leesett a munkalapról. Mielőtt észrevettem volna, Pearce megragadta és becsúsztatta a száján. Minden túl gyorsan történt” – árulta el a megtört édesanya, aki hozzátette elsőként úgy tűnt minden rendben, de édesanyja tanácsára bevitte a gyerekkórházba.

Már 15 perce a kocsiba ültünk, amikor hányni kezdett és ernyedt lett.

„Mikor rám nézett, olyan volt, mintha már meghalt volna. Folyamatosan beszéltem hozzá, kiabáltam, hogy ébren maradjon. Nem tudtam mi történik. Tehetetlennek éreztem magam” – emlékezett vissza az anyuka a szörnyű eseményre.

Az orvosok azonnal a műtőbe vitték, de addigra a kicsi már kómába esett a vegyszerek hatására. Azt mondták a szülőknek valószínűleg túl fogja élni, de nem tudják meddig tart majd a felépülés, vagy milyen hosszú távú hatásai lesznek.

„Addig nem tudnak semmi biztosat mondani, még nem ébred fel a kómából. A tüdeje még mindig tele van a feldagadt nyálkahártyával és a teste küzd a fertőzés ellen, de az immunrendszere nagyon gyenge. Azt mondták percről-percre küzd az életéért. Olyan ijesztő, hogy nem tudom, mi folyik itt” -fejezte be drámai történetüket az édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?