KÜLFÖLD

Pánik a vonaton, agresszív migránsok randalíroztak

A Bihar megyei Érmihályfalván a hatóságok felszállítottak a vonatra három libanoni – más források szerint líbiai – migránst. A közel-keleti férfiak az utasok beszámolója szerint botrányosan viselkedtek, sőt megpróbálták kirabolni őket – írja a Főtér.ro.
  • Szerző: ripost

A Bihar megyei Érmihályfalván a hatóságok felszállítottak a vonatra három libanoni – más források szerint líbiai – migránst. A közel-keleti férfiak az utasok beszámolója szerint botrányosan viselkedtek, sőt megpróbálták kirabolni őket.

A határrendészek egy érmihályfalvi bolt közelében bukkantak rá a három ázsiai fiatalemberre, aki nem tudta megindokolni, miért tartózkodik a magyar határ közvetlen közelében.

Mivel kiderült, hogy Romániában menekültstátusért folyamodtak, és a Máramaros megyei Nagysomkúton kialakított regionális menekültközpontban vették nyilvántartásba őket, a határrendészek egyszerűen felpakolták őket az első vonatra, amely Máramaros megye felé tartott.

Az utasok beszámolója szerint a 16 és 17 év körüli libanoniak azonnal akcióba léptek: fel-alá járkáltak a szerelvényben, és megpróbálták kirabolni az utasokat – mint az utasok elmondták, egyikük pénztárcáját sikerült is ellopni, de mivel a többiek észrevették, elvették tőle, és visszaadták jogos tulajdonosának.

Ezt követően a kalauzok folyamatosan szemmel tartották a három libanonit, akik egyre agresszívabban viselkedtek – mintha alkohol vagy kábítószer hatása alatt álltak volna. Egy utas szerint úgy sétáltak közöttük-fel-alá, mint a szupermarketban a polcok között, felmérendő, kitől mit lehet ellopni.

Végül odáig fajult a helyzet, hogy már az egyik kalauz pénztárcáját is el akarták venni, sőt ujjukat a torkuk előtt elhúzva jelezték, milyen sorsot szánnának neki, miután megpróbálta lenyugtatni őket.

A kalauz ekkor úgy döntött, hogy a hatóságokhoz fordul, és Nagykárolyban hívta a rendőröket, akik végül őrizetbe vették a libanoniakat.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság közölte: a kalauzt és az utasokat sértegető, agresszív libanoniakat megbírságolták, majd útnak indították őket Nagysomkút felé. A nagyváradi területi határrendészeti kirendeltség közlése szerint a határrendészeknek nem kötelessége kíséretet biztosítani a migránsok számára, különösen ebben az esetben, mivel besorolásuk szerint szabadon közlekedhettek az ország területén.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?