KÜLFÖLD

Szívszaggató: fürdőzés közben fulladt meg Edina és 9 éves kisfia, a család barátjával együtt

Az édesanya és ismerőse csónakázás közben gondolták úgy, hogy a forró nap után megmártóznak a hűs tóban.
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan tragédia történt a Loch Lomondban a hétvégén. Három ember vesztette egy időben tragikus módon az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 29 éves Edina Olahova, fia, Rana Haris Ali (9) és a 41 éves Ali Mohammah Asim Raza szombat este fulladt meg, miután bajba kerültek Skócia legnagyobb tavában. A férfi hét éves kisfia is életveszélybe került, bár őt ki tudták menteni, jelenleg a glasgow-i Királyi Gyerekkórházban küzdenek az életéért.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A borzalom egy családi túrázás közben bontakozott ki, amelyen Waris Ali, Edina férje és egyben Rana édesapja is részt vett. Az Ardluitól délre fekvő Pulpit szikláknál tett kirándulást a kis család a barátaikkal. A tragédia előtt néhány órával még boldog fotókon pózoltak a tó partjánál.

Csónakázás közben gondolták úgy, hogy megmártóznak a hűs tóban, ám hamar bekövetkezett a baj. A skót rendőröket és mentőcsapatokat riasztották a helyszínre, miután többen aggódtak a vízben tartózkodó emberek biztonsága miatt – írja a Daily Mail.

„Mindenekelőtt szeretném kifejezni legmélyebb együttérzésemet az elhunytak szeretteinek. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a keresési és mentési műveletekben. Kétségtelenül ez volt a nemzeti park történetének egyik legrosszabb hétvégéje” – jelentette ki a park vezetősége, aki a bezáráson is gondolkodik.

A Loch Lomond édesvizű tó a Skót-felföld határán. Nagy-Britannia legnagyobb tava, amely temérdek szigetet tartalmaz. A jelentések szerint az Egyesült Királyságban egy hét alatt 30 ember fulladt vízbe.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?