KÜLFÖLD

„Közölték velem, megállt a szíve” – nem vehette a karjába halva született gyermekét az édesanya

Egyedül kellett a borzalmakkal szembenéznie a vajúdó nőnek.
  • Szerző: Ripost

A 31 éves Laura McLeish gyomorégést és lehetséges összehúzódásokat érzett, mielőtt halva született volna meg a kis Gabriel. Az anyuka nem tudja feldolgozni a fájdalmat, amit gyermeke elvesztése miatt érez. A csecsemővel egy ritka betegség végzett anyja méhében, ami akár a nő életét is veszélybe sodorhatta volna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A skóciai renfreshire-i Bishoptonból származó 31 éves Laura McLeish-t nyolc hónapos terhesként szállították kórházba június 17-én, amikor halva született meg kisfia. A szülőket teljesen összetörte a tragédia. Az anyuka a történtek előtt néhány nappal érezte Gabriel mozgásának a megváltozását és pokoli fájdalmakat élt át.

Az orvosok ezután fedezték fel, hogy akut zsíros májbetegségben szenved, ami 20 000 terhesség közül körülbelül egynél fordul elő – olvasható a Mirror oldalán.

A korábbi két terhességem alatt is nagyon sokszor betegeskedtem, főleg reggel. Azon a héten, amikor Gabriel született, nagyon szenvedtem, gyomorégésem volt és emésztési zavaraim. Felhívtam az orvost, és felírt néhány gyógyszert, hogy kezelje a tüneteimet, de nem hoztak enyhülést. Három órával később rájöttem, a görcsök összehúzódások, így berohantunk a kórházba” – mondta Laura.

A koronavírus miatt a vajúdó nőnek ráadásul egyedül kellett szembenéznie a borzalmakkal, mert nem engedték be vele az édesanyját és a férjét se.

„Egyedül voltam, amikor közölték velem, hogy megállt a szíve. Beszélgettem a szülésznővel. Nem rúgott többet, de éreztem, ahogy körbefordul. Nem tudtam felfogni, hogy elment” - nyilatkozta megtörten az édesanya.

Az elkövetkező néhány órában Laura állapota is romlott, a mája és a veséje is elkezdett leállni, az orvosok már attól tartottak, hogy transzplantációra lesz szüksége. Egy szülésznő azonban már látott egy hasonló esetet, így tudta, mit kell tenni, és megmentette az édesanya életét.

„Ahogy a dolgok alakultak, visszatértem a normális állapotba. Tehát nagyon szerencsés vagyok. A tanácsadó azt mondta, 15-20 évvel ezelőtt esélyem nem lett volna az életben maradásra” -tette hozzá a gyászoló édesanya.

Laura utolsó vizsgálata május 22-én volt, amikor a terhességével kapcsolatban még azt mondták, minden a legnagyobb rendben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?