KÜLFÖLD

Tragédia: meghalt egy terhes, koronavírusos nő egy román mentőautóban

Hivatalból eljárást indított az aradi rendőrség annak a koronavírussal fertőzött várandós nőnek az ügyében, aki életét vesztette, miközben Aradról Temesvárra szállították mentőautóval.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálódik a haláleset kapcsán, melynek során egy koronavírussal fertőzött várandós nő csütörtök délután elhunyt, miközben Aradról szállították kórházba Temesvárra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 39 éves nőnek megállt a szíve és a légzése. A temesvári sürgősségi kórházban azonnal újraélesztették, lélegeztetőgépre tették, de nem sikerült megmenteni az életét – írja a maszol.ro.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az ügyben három vizsgálat is folyik. Az egyiket a Temes megyei sürgősségi kórház, a másodikat az Arad megyei, a harmadikat pedig a Temes megyei közegészségügyi igazgatóság végzi.

Az Arad megyei közegészségügyi igazgatóság pénteken arról tájékoztatott, hogy az ügyben 15 egészségügyi alkalmazottat hallgattak ki, és az elhunyt kórlapját is áttanulmányozták. Az első információk szerint a 28. terhességi hétben lévő nő cukorbetegségben szenvedett, inzulinfüggő volt és kóros elhízást is megállapítottak nála, emellett magas vérnyomással és koronavírussal diagnosztizálták.

Miután romlottak az értékei, úgy döntöttek, átszállítják Temesvárra, a mentőautóban végig kapott oxigént, de leállt a szíve és a légzése. Az ápolók elmondása szerint azért nem került lélegeztetőgépre korábban, mert magától járkált, nem úgy tűnt, mintha szüksége lenne rá – ezt az orvosi kamara vizsgálja.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?