KÜLFÖLD

Koronavírus: jóval tovább tarthat a védettség, mint azt eddig gondolták

Sokat fejtegették már a kutatók, meddig termelődik antitest a gyógyultak szervezetében. Most minden megdőlni látszik.
  • Szerző: Ripost

Az év elején robbant be a koronavírus-járvány, Kínából elindulva az egész világot megfertőzte. Napjainkban már a második hullámmal kell szembenéznünk egy rövidke megkönnyebbülés után. Már a kezdetektől folyamatosan azért dolgoznak a világ kutatói, hogy ellenszert találjanak és minél többet megtudjanak a koronavírusról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legújabb kutatások azt igazolták, hogy az immunitás akár öt hónapon keresztül is megmaradhat. A megfigyelés a New York-i Icahn Orvostudomány Egyetem kutatóinak nevéhez fűződik.

Köhög 02

Fotó: Pixabay.com

„Más kutatások szerint a vírus ellen termelt antitestek hamar eltűnnek, mi viszont ennek épp az ellenkezőjét találtuk” – fogalmazott Florian Krammer professzor, az egyetem vakcinológus professzora.

„Az enyhe vagy közepes súlyosságú betegségen átesettek több mint 90 százaléka elég erős antitestválaszt produkál a vírus semlegesítésére, az immunválasz pedig hónapokon át megmarad” – tette hozzá.

A kutatásban több mint harmincezer beteg adatait elemezték az ELISA nevű antitestteszttel, amely képes kimutatni a SARS-CoV-2 antitestjeinek jelenlétét, illetve képes megmérni a jelenlevő antitestek szintjét is – írja a az Infostart.

Az antitestek meglétének vizsgálatára 121 plazmadonort hívtak vissza gyógyulásuk után három és öt hónappal mintavételre. Úgy találták, közepes erősségű immunválasz esetében is megmarad a védettség öt hónap elteltével.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?