KÜLFÖLD

Összeszorul a szív: szörnyű kínok között vesztette életét a 21 hónapos kisbaba

Hiába vívta élet-halál harcát a kis Mason, súlyos állapota ellenére sem vitték orvoshoz a szülei. A mostohaapja akkor hívta csak a mentőket, amikor már késő volt.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő kínokat kellett átélnie az ausztráliai Queenslandban élő Mason Lee-nek. A 21 hónapos kisbaba semmi rosszat nem tett, csupán kegyetlenek és felelőtlenek voltak a szülei.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.cpom

A mostohaapja eddig érthetetlen okokból olyan brutálisan megverte, hogy több súlyos sérülést is szenvedett. A kisbaba súlyosan dehidratált volt, letargikus és nagyon nehezen vette a levegőt. Halálához végül egy fertőzés vezetett, mivel a hasfala felszakadt. Hiába vívta élet-halál harcát a kis Mason, súlyos állapota ellenére sem vitték orvoshoz a szülei.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Minden normális ember számára nyilvánvaló lett volna, hogy nagyon beteg, és orvosi ellátásra szorul” – mondta a boncolást végző szakember, Megan Jarvis.

A kicsi keringlése az összeomllás szélén volt, mire O'Sullivan kihívta a mentősöket, akik akkor már nem tehettek semmit. Állítólag Mason édesanyja a halála előtti napokban McDonald’s-ba vitte el a kisfiát, de arra képtelen volt, hogy orvosi segítséget kérjen.

A kicsi utolsó óráit egy törölközőbe csomagolva, hányva és elkékült ajkakkal töltötte. Később kiderült, hogy a gyermek vérében metamfetamin nyomait is találtak. Súlyos sérülései hónapokkal a halála előtt keletkeztek, de nyilvánvalóan orvos nem látta azokat. Mason kínjait lábtörés, farokcsonttörés és vékonybelének sérülése okozta, ami miatt a széklete a hasába szivárgott – írja a The Scottish Sun.

A bíróság elítélte a kisbaba szüleit

A kisfiú brutális halálának tényét tovább fokozta, hogy állapotáról és bántalmazásáról a gyámhivatal is tudott, mégsem tettek ellene semmit. A felelős tisztek ellen eljárás indult. A bíróság a mostohaapát 12 éves börtönbüntetésre, még az anyát 9 év letöltendőre ítélte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?