KÜLFÖLD

Felkavaró: 40 év bujkálás után mindent bevallott a rendőrből lett sorozatgyilkos

13 gyilkosság, mintegy ötven nemi erőszaknak és száznál is több betörés szárad a lelkén, mégis megússza a halálbüntetést.
  • Szerző: Ripost

Az összes vádpontban bűnösnek vallotta magát a hírhedt sorozatgyilkos, Joseph James DeAngelo, akit több mint negyven év bujkálás után sikerült letartóztatni 2018-ban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A 74 éves férfi vádalku keretében ismerte be a bíróságon, hogy ő követte el azt a tizenhárom gyilkosságot, közel félszáz nemi erőszakot és száznál is több betörést 1976 és 1986 között, melyek ügyében Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában nyomoztak a rendőrök.
Az egykori rendőrre a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabnak ki, ugyanakkor elkerüli a halálbüntetést. Az ügyészség közölte: a megállapodás révén az idősödő áldozatok és hozzátartozóik láthatják, ahogyan igazságot szolgáltatnak az ügyükben, a büntetőeljárás ugyanis akár még tíz évig is elhúzódhatna.
A férfi kézre kerítésében családfakutató portálok genetikai információi segítettek a nyomozóknak, akiknek egy rokon DNS-e, valamint DeAngelo életkora és lakcíme miatt vált gyanússá a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?