KÜLFÖLD

Életveszélybe került egy 18 hónapos csecsemő, mert megakadt a torkán egy édesség

Az édesanya teljesen pánikba esett, amikor a boltban fulladozni kezdett kisgyermeke. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.
  • Szerző: Ripost

Pillanatok alatt bekövetkezhetett volna a tragédia, amikor egy mindössze 18 hónapos csecsemő majdnem megfulladt egy édesség miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az éppen az életéért küzdő kisgyermek édesanyja visszaszaladt a boltba, hogy vásároljon egy üveg vizet, mert azzal akart segíteni rajta. A pánikra egy ápolóként dolgozó nő is felfigyelt, aki kislányával volt vásárolni a diszkontban. Mivel Lisa Lynch (46) tudta, hogy a víz csak rosszabbá tenné a helyzetet, mindent hátrahagyva rohant segíteni.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Amikor meglátta, hogy a csecsemő ajkai már elkékültek, a négygyermekes édesanya kiragadta kétségbeesett apja karjaiból és megkezdte az elsősegélynyújtást.

„Amint meghallottam, hogy az anyja vizet akar neki adni, elkezdtem pánikba esni. Ha valaki fulladozik, annak nem szabad semmit sem adni” – mondta Lynch asszony a történtekre visszaemlékezve.

A gyermeket előredöntötte és ötször keményen a hátára csapott a keze sarkával. A folyamatot háromszor is meg kellett ismételnie, mire a megakadt édesség végre lecsúszott a gyerek torkán.

„Miután éreztem, hogy lecsúszik valami a gyomrába, kinyitotta a szemét, majd törölgetni kezdte. Az anyukája telefonon értesítette a mentősöket és a rendőröket, míg az apuka nem győzte megköszönni, hogy megmentettem a kicsi életét” – tette hozzá a hős ápoló.

Néhány perccel később a mentősök is a helyszínre értek, majd kórházba szállították a csecsemőt további megfigyelésre és vizsgálatok elvégzésére. Később kollégái tudatták a hős édesanyával, hogy a kisfiú neki köszönhetően helyrejött - írja a Mirror.

„Azt hiszem, az adrenalin azonnal beindult, mindenem remegett a kocsiba ülve. Azt sem tudom, hogy jutottam akkor haza. Amikor visszaértünk, a lányom csak annyit mondott: „Anya, annyira büszke vagyok rád, hogy most megmentetted annak a kisfiúnak az életét”” – tette hozzá Lisa, aki hálás azért, hogy szerencsésen alakultak az események.

Lynch asszony már több mint 20 éve dolgozik gyerekekkel, ugyanis mielőtt ápolóként helyezkedett volna el, egy óvodában dolgozott. Sokéves tapasztalata ellenére azonban ez volt az első alkalom, hogy egy fulladozó kisgyermeken kellett segítenie. De szerencsére jókor volt jó helyen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?