KÜLFÖLD

Mellbevágó: életmentés közben elhunyt a hétgyermekes édesapa

A hős rendőr elsőként vetette bele magát a civilek megmentésébe. Tragikus hála miatt hét gyermek maradt árván.
  • Szerző: Ripost

Nem mindennapi támadás történt az amerikai Coloradóban hétfőn délelőtt. Egy fegyveres férfi kezdett lövöldözésbe egy helyi szupermarketben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az incidens miatt a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre és még a kommandósokat is riasztották. Elsőként a helyszínre az 51 éves Eric Talley tiszt érkezett meg, aki hősiesen megpróbálta ártalmatlanná tenni a támadót, de sajnos nem járt sikerrel. A hétgyermekes édesapát sérüléseivel kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Fotó: Pixabay

A férfira a családtagjai büszke édesapaként emlékeznek, aki jó humorával mindig megnevettette a környezetét.

„Nem lepett meg, hogy ő volt az első és az sem, hogy az életét kockáztatta az ártatlanok megmentéséért” – nyilatkozta róla a Crime Online oldalának az egyik barátja.

Michael Dougherty megyei ügyész tragédiának és rémálomnak nevezte a Boulderben történteket. Végül mégiscsak sikerült a hatóságnak lefegyverezni a férfit, majd őrizetbe vették.

Ahmad Al Aliwi Alissa (21) összesen tíz emberrel végzett a merénylet során. Óvadék nélkül letartóztatásban tartják, ügyéről pedig később fognak dönteni. Az még egyelőre nem ismert, hogy terror támadás történt-e.

„Vonzotta magához az embereket. Bizony könnyű egy hozzá hasonló srác társaságában lenni. Szerencsésnek tartom magamat, hogy én is a barátja lehetett” – tette hozzá egy másik ismerőse.

Családja és kollégái hősként tisztelegnek Talley tiszt emléke előtt, aki hajlandó volt feláldozni az életét, hogy megvédje az ártatlanokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?