KÜLFÖLD

„Ez egy szomorú nap” – az életéért harcol az 5 éves súlyos beteg kislány

Az orvosai már lemondtak az ötéves agykárosodott kislányról, ám édesanyja nem képes feladni a küzdelmet.
  • Szerző: Ripost

Az orvosai már lemondtak róla, az egyedülálló édesanya mégis képtelen lemondani ötéves kislányáról. Mindent bevetve a Fellebbviteli Bírósághoz fordult, hogy tovább kezeljék kislányát, Pippa Knightot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Reménytelen küzdelmet vív a kenti Stroodból származó Paula Parfitt (41), akinek gyermekét a londoni Evelina Gyermekkórházban vegetatív állapotban kezelik. Pippát kezelőorvosai szerint nem érdemes tovább a létfenntartó készüléken tartani, és ideje lenne, hogy édesanyja elengedje.

Fotó: 123rf

A kisgyermek megpróbáltatásai 20 hónapos korában kezdődtek, amikor váratlanul rosszul lett. Az orvosok akkor akut nekrotizáló encephalopathiát diagnosztizálták nála.

Ez a betegség az agy azon állapotára utal, melyben a normális működése átmenetileg vagy idülten károsodik. A kislány azóta lélegeztetőgépen van, az idő elteltével pedig egyáltalán nem javult agykárosodása.

Édesanyja immár háromszor fordult bírósághoz segítségért, de mindannyiszor elutasították. Az év elején még a Legfelsőbb Bíróságon is, Poole bíró úr úgy döntött, hogy jobb lenne, ha a kezelés törvényesen véget érhetne – írja a Mirror.

Az édesanya ügyvédje, John Deighan a döntés után azt mondta: „Ez egy szomorú nap, ami egy olyan döntés hozott, ami lehetővé teszi, hogy a remény felett a kétségbeesés diadalmaskodjon.”

Hozzátette: ”Az elmúlt két évben ez a bátor fiatal lány minden lélegzetvételével azért küzd, hogy éljen, de a bíróság úgy döntött, hogy a harc hiábavaló.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?