KÜLFÖLD

Élet és halál között lebeg egy 6 hónapos csecsemő, segítségért könyörög az édesanyja

Rejtélyes kórság kínozza a nagybeteg kisbabát. Az orvosok azt sem tudják, mennyi ideje lehet hátra.
  • Szerző: Ripost

Skócia egyik legkeményebben dolgozó anyukája segítségért könyörög, hogy legkisebb gyermekét hazavihesse a kórházból, hogy családja körében halhasson meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 35 éves Nicola Duncan öt gyermek anyukája, akik közül négynek súlyos egészségügyi problémái vannak. Az egyetlen gyermek, akit nem érintett a betegség, a 21 hónapos Isla. De a hat hónapos kis Willow okozza a legnagyobb szomorúságot a család számára.

A kis Willow napról napra az életéért küzd
Fotó: Twitter

Az állapotának még neve sincs, de károsodott az agyának egy része, amely a légzését irányítja. Apukája, Peter Heggie egy speciális újraélesztési képzésen vett részt, hogy segíthessen a babának, ha leállna a légzése.

Willow-t a születése után két nappal az intenzív osztályra szállították. A vére kocsonyássá vált, és a szíve képtelen körbe pumpálni a testén. Az orvosok 50 százalék esélyt adtak a túlélésére.

Három héttel később azonban még rosszabb híreket kaptak a szülei: drága kislányuk megvakult, és nem valószínű, hogy valaha is járni vagy beszélni fog.

Néhány héttel később átszállították az edinburgh-i gyerekkórházba. A házaspár hat héttel később hazavihette a kis Willow-t, de alig néhány nap után leállt a légzése. Édesapjának sikerült újraéleszteni, miközben anyukája hívta a mentőket. A kislány azóta is a dundee-i Ninewells kórházban fekszik – írja a Daily Record.

Egy héttel a történtek után a házaspárnak alá kellett írnia, hogy ne élesszék újra a kislányt.

„Aláírtam a gyermekem halálos ítéletét. Az ember sosem gondolja, hogy el kell temetnie a saját gyermekét. Minden nap várod azt a rettegett telefonhívást. Minden alkalommal, amikor megszólal a telefon, és a kórház az, csomót érzek a gyomromban” – nyilatkozta az édesanya.

„Valószínűleg még néhány hétbe beletelik, mire hazajöhet. A kórház azt mondja, hogy mivel még nincs tényleges diagnózis, lehet, hogy két hete, két hónapja vagy egy év van hátra. Nem tudják biztosan, de mi csak azt szeretnénk, ha otthon töltené az utolsó napjait, bármikor is jöjjön el. Én csak azt akarom, hogy a kisbabám otthon legyen, hogy ölelhessem és gondoskodhassak róla” – tette hozzá elkeseredetten.

Mivel a családnak nincs elég pénze Willow hazaszállításához, ezért egy adománygyűjtést szerveztek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?