KÜLFÖLD

„Meg fogok halni” – könyörgött a haldokló kisfiú, hogy hívják fel az édesanyját

Nem sokon múlt a fiatal srác élete, kórházba szállították, de azóta is kómában van. Édesanyja nem képes elmozdulni az ágya mellől.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő borzalmakat kellett átélnie az ausztrál Kincumberben élő kisfiúnak. A mindössze 16 éves Bailey a házak közötti utcán sétált az egyik barátjával, amikor rátámadtak.

A véletlenszerűen lecsapó támadója egy kést állított a combjába, majd magára hagyta. A fiatal összeesett a fájdalomtól és a vérveszteségtől, mivel a szúrás valószínűleg az egyik artériáját találhatta el.

Fotó: 123rf

Próbálta befogni a sebét, miközben azt kiabálta a bámészkodóknak: „Meg fogok halni?”

„Kiabálást hallottam a házam előtt, majd láttam, ahogy a fiatal srác összeesik, és azt kiabálja: „segítség, megkéseltek!”. Megrémült, teljesen sokkos állapotban volt” – mondta az 53 éves Peter Kersenboom ügyeletes tűzoltó.

„Nagyon zavart volt, még csak 16 éves, a barátja azt mondta, hogy valaki leszúrta és elszaladt. A kezemmel leszorítottam a sebet és egy steril gézzel bekötöttem, hogy megállítsam a vérzést. Olyan sok vér volt… Megijedt, és megkérdezte, hogy felhívhatja-e az anyukáját. Azt kérdezte tőlem: „Meg fogok halni?” Mondtam neki, hogy ne aggódjon, rendbe fog jönni, addig beszélgettem vele, amíg a mentők ki nem érkeztek” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a tinédzser megmentője Peter.

Baileyt a sydney-i Royal North kórház intenzív osztályára szállították, ahol kritikus állapota miatt azóta is mesterséges kómában fekszik. Az édesanyja, Karen Harmer a támadás óta nem tudott elmozdult a kisfiúnak az ágya mellől.

„Ő a fiam Bailey, akit Kincumberben leszúrtak. Ha tud valamit, kérem segítsen megtalálni azt, aki ezt tette vele” – írta az édesanya közösségi oldalán tett felhívásában.

A Brisbane Water körzeti megbízottjai megvizsgálták a késelés helyszínét, de véletlenszerűnek vélik a támadást. Így egyelőre még senkit nem tartóztattak le, sőt még gyanúsítottjuk sincs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?