KÜLFÖLD

Az anyja szeme láttára agyonverte a 14 éves autista kisfiút a mostohatestvére

A nő nem tett semmit, amikor meglátta a testvérgyilkosságot. Később pedig falazni próbált kegyetlen fiának.
  • Szerző: Ripost

Egy tennesse-i fiatalt azzal vádoltak meg, hogy meggyilkolta saját, 14 éves mostohatestvérét. Az anyjuk az egészet végignézet, de nem tett semmit, hogy megakadályozza a brutális kegyetlenséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rebacca Greenwood (52) és David Matheny (33) kezdetben azt hazudták a rendőr tiszteknek, hogy az autizmussal küzdő Sayeed Neilson csütörtök este elesett a zuhanyzóban. Akkor ágyba segítették, és óránként ellenőrizték ahelyett, hogy a megbeszélt időpontra buliba mentek volna.

Sayeed Neilson (14)
Fotó: Tennessei rendőrség

Másnap reggel azonban muszáj volt lemenniük az élelmiszerboltba tisztítószerekért, majd mikor végeztek a ház kitakarításával, a fiút már eszméletlen állapotban találták.

A nyomozóknak azonban egyértelművé vált, hogy Nelson sérülései teljesen mást sugallnak. Kihallgatásuk során végül az édesanya tört meg és elárulta, hogy David megütötte az autista fiút, majd fejbe rúgta. Próbálta kérni, hogy hagyja abba, de másik gyermeke nem figyelt rá.

Sőt a hatóság emberei úgy gondolják, hogy a ház kitakarítása sem szólt másról, minthogy eltüntessék maguk után a nyomokat.

Anyát és fiát nyilvántartásba vették és bizonyítékok meghamisítása miatt büntető eljárást indítottak ellenük – írja a CrimeOnline. Greenwoodnak továbbá gondatlanság miatt kell felelnie, még Mathenynek gyermekbántalmazás miatt.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?