KÜLFÖLD

Ausztria döntött: elmaradnak a karácsonyra remélt enyhítések

Az osztrák kormány péntek este döntött a karácsonyi és szilveszteri ünnepek járványügyi szabályairól. Ausztriában.
  • Szerző: Ripost

A szomszédos ország kormánya pénteken döntött arról, hogyan folytatják a koronavírus-járvány elleni harcot. Ennek értelmében továbbra is marad a kijárási korlátozás náluk este 8 és reggel 6 óra között, valamint a találkozásokat is maximalizálták: két különböző háztartásból 12-en vehetnek részt közös rendezvényen, 6 felnőtt és 6 gyermek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Ez alól kivételt csak szenteste és karácsony első napja jelent majd, amikor 10 felnőtt és a hozzájuk tartozó gyerekek találkozása két napig megengedett lesz.

December 26-ától viszont a jelenleg is érvényben lévő szabályozások lépnek újra életbe.

December 31-én viszont egy napra feloldják az éjszakai kijárási korlátozást, de a 6 felnőtt, 6 gyerek találkozási szabály életben marad. Ez azt jelenti, hogy idén Ausztriában is elmaradnak a nagy szilveszteri partik.

Illusztráció/pixabay

Ezen kívül továbbra is kötelező a maszk viselése szabadtéren, valamint ezentúl a munkahelyeken is, ott, ahol nem tartható az 1,5 méteres távolság.

Folytatják a tömeges tesztelést, és ki is terjesztik: főként azok között, akik sűrűbben érintkezhetnek másokkal, pl. a fodrászok, masszőrök, kozmetikusok.

Fotó: MTI

Ausztriában az elmúlt 24 órában 2900 embernél igazolták a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 315 489 esetet regisztráltak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe pénteken 126-an haltak bele, az elhunytak száma így már 4289-re emelkedett.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?