POLITIK

Karikó Katalint a Halálos iramban filmek sztárjával együtt ünneplik a hétvégén

A rangos New York Times ünnepi, július 4-ei számában is helyet kapnak az Andrew Carnegie által alapított elismerés idei díjazottjai.
  • Szerző: Ripost

Erre a hétre is jutott egy rangos elismerés Karikó Katalin számára! A magyar biokémikust, a BioNTech alelnökét, a vakcina anyját a rangos New York-i Carnegie Corporation tünteti ki, mely azokat a külföldről érkezett alkotókat ismeri el, akik hozzájárultak Amerika naggyá tételéhez. Amerika nemzeti ünnepén, a Függetlenség Napján esedékes a díjátadás, melynek idei listáján 34 személy kapott helyet, köztük a Szolnokon született Karikó Katalin és az Oscar-, Goldon Globe- és Tony-díjas Helen Mirren is, akit jelenleg a Halálos iramban 9 című látványmoziban láthatunk a multiplexekben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Karikó Katalin

Fotó: MTI

A díjazottak a rangos New York Times július 4-ei számában is helyet kapnak majd.

Karikó Katalin

A 2021-es Great Immigrants díjazottjai, köztük a második sor jobb szélén Karikó Katalin, a harmadik sorban jobbról a második pedig Helen Mirren látható
Fotó: Carnegie Corporation of New York

A 34 kitüntetett között a sokak szerint Nobel-díjra esélyes magyar biokémikuson és az angol színésznőn kívül szerepel többek közt Peter Carey ausztrál író, akinek Ned Kelly balladája című kötetet magyar nyelven is megjelent, Min Kao a navigációs, kommunikációs és informatikai készülékekkel élvonalba került Garmin International társalapítója és ügyvezető elnöke, Kamlesh Lulla, a NASA Johnson űrközpontjának egyetemi kutatási és technológia együttműködésének főtanácsadója, Iván Popirjev a Google Advanced Technology and Projects (Google fejlett technológiák és prohjektek) mérnöki és műszaki projektek igazgatója is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?