INSIDER

Karácsony tovább szerencsétlenkedik, ma sem sikerült kiírni a Lánchíd-pályázatot

Mesébe illő a főpolgármester és csapatának szerencsétlenkedése. Több hónap totojázás után ma sem sikerült egy elfogadható pályázatot összehozniuk a Lánchíd felújítására, miközben folyton a kormányra mutogatnak. Az embernek óhatatlanul eszébe jut, amit Orbán Viktor mondott az Ikea bútort összeszerelni nem tudó, a disznóölésre késve érkező Karácsony Gergelyről.
  • Szerző: Ripost

De mondhatnánk azt is, igazi Mekk mester-tempó...

Wintermantel Zsolt, a Fidesz korábbi újpesti polgármestere, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának tagja, tette közzé a most már Végtelen Történet újabb fejezetét a Facebookon:

„A múlt héten Draskovics Tibor, az Igazgatóság elnöke azt nyilatkozta, hogy 99%-ban minden kész van, de ez még sincs így, például nincs még Független Akkreditált Közbeszerzési Szakértő sem, aki törvény szerint kötelező lenne.

Bár a főváros szándéka az, hogy a Váralagút felújítását most nem végzi el, és csak a Lánchíd felújítása valósuljon meg, az elmúlt fél év mégsem volt elegendő számukra, hogy meghozzák az ehhez szükséges legfontosabb döntéseket. A késlekedés miatt, a legújabb szakértői jelentés szerint tovább romlott a híd állapota, ami további drágulást jelent a felújítás során. Bár az igazgatóság többsége kifejezte szándékát a kiírás támogatásáról, azzal kapcsolatban számos tisztázandó kérdésre hívtam fel a figyelmet, és hivatalos jogi állásfoglalást kértem a Főpolgármesteri Hivataltól. Megítélésem szerint súlyos hiba, hogy nem került módosításra az Engedélyokirat, a Főváros Beruházási Rendelete alapján nem lenne szabad fedezethiány esetén közbeszerzést indítani, ráadásul a feltételes közbeszerzés indoklása sem helytálló. Véleményem szerint ezek alapján szabályosan nem lehet kiírni a közbeszerzési eljárást, súlyos károkat okozhat az elmúlt fél év semmittevése. Igazi Mekk-mester tempó!”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?